Skip to main content

Σήκωσαν τραπεζοκαθίσματα από Ικτίνου και Ζεύξιδος (φωτο)

Μικτό κλιμάκιο του δήμου, αποτελούμενο από ελεγκτές, δημοτικούς αστυνομικούς και άτομα της διεύθυνσης καθαριότητας πραγματοποίησε ελέγχους

Τραπεζοκαθίσματα από τον πεζόδρομο της Ικτίνου και της Ζεύξιδος σήκωσαν, το πρωί της Παρασκευής, συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης.

Μικτό κλιμάκιο του δήμου, αποτελούμενο από ελεγκτές, δημοτικούς αστυνομικούς και άτομα της διεύθυνσης καθαριότητας του κεντρικού δήμου πραγματοποίησε έλεγχο σε επιχειρήσεις επί του πεζοδρόμου.

Το μικτό κλιμάκιο μετά από τον έλεγχο απομάκρυνε τα τραπεζοκαθίσματα από ένα κατάστημα, καθώς δεν έχει εκδοθεί η σχετική άδεια κοινόχρηστου χώρου.

Το προηγούμενο διάστημα, η δημοτική αρχή και οι αρμόδιες Διευθύνσεις της είχαν αποστείλει προειδοποιητικές επιστολές σε παραβατικά καταστήματα. Με την επιστολή ο δήμος Θεσσαλονίκης καλούσε τους καταστηματάρχες μέσα σε επτά ημέρες να συμμορφωθούν με τον νόμο.

Η σημερινή επιχείρηση απομάκρυνσης τραπεζοκαθισμάτων πραγματοποιήθηκε παρουσία του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας Δημήτρη Δαγκλή.

«Δεν εστιάζουμε μόνο σε θέματα κυκλοφορίας, όπου το πρωί είμασταν στην οδό Πολυτεχνείου. Πραγματοποιούμε ελέγχους συνεχώς για τα  τραπεζοκαθίσματα, για το παρεμπόριο και για τα κατοικίδια. Υλοποιούμε τη δέσμευσή μας για ευταξία στην πόλη», δήλωσε στη Voria.gr  ο κ. Δαγκλής.

Από τη δημοτική αρχή διαμηνύεται ότι θα συνεχιστούν οι έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.