Skip to main content

Συλλαλητήριο εναντίον του ΟΑΣΘ το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη

Καταγγελίες για άθλιες συνθήκες στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης από την «Πρωτοβουλία εργαζομένων, φοιτητών και συνταξιούχων»

Καταγγελία σε βάρος του ΟΑΣΘ για την κατάσταση που επικρατεί στις αστικές συγκοινωνίες του νομού Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν σήμερα τα μέλη της «Πρωτοβουλίας εργαζομένων, φοιτητών και συνταξιούχων για τις αστικές συγκοινωνίες», στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας.

Η εκπρόσωπος της «Πρωτοβουλίας», Φωτεινή Σαλονικίδου, έκανε λόγο για «άθλιες συνθήκες στα αστικά λεωφορεία, που υφίστανται καθημερινά χιλιάδες επιβάτες, οι οποίοι είναι όμηροι της απάνθρωπης κατάστασης που επικρατεί στον ΟΑΣΘ», αλλά και για «ατελείωτες ώρες αναμονής στις στάσεις, για να στοιβαχτούμε σαν σαρδέλες σε επικίνδυνα λεωφορεία, που δεν πληρούν ούτε στοιχειώδεις κανόνες ασφάλειας».

Η κ. Σαλονικίδου τόνισε ότι βάσει των στοιχείων της «Πρωτοβουλίας», σε διάστημα λιγότερο από μια εβδομάδα καταγράφηκαν περισσότερες από 140 βλάβες οχημάτων του ΟΑΣΘ, ενώ επισήμανε πως πλέον ο νομός Θεσσαλονίκης εξυπηρετείται με λιγότερα από 300 λεωφορεία του ΟΑΣΘ.

«Καταγγέλλουμε ευθέως την παραχώρηση γραμμών του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ. Αυτή η πρακτική, που ακολούθησε και η προηγούμενη διοίκηση και η σημερινή διοίκηση του ΟΑΣΘ εγκυμονεί αύξηση του εισιτηρίου αναλογικά με την απόσταση. Ζητάμε νέα λεωφορεία, αύξηση δρομολογίων, ασφαλή, ανθρώπινη, φτηνή και ποιοτική μετακίνηση», επισήμανε.

Κάλεσε μάλιστα σε συμμετοχή σε συλλαλητήριο, που οργανώνει η «Πρωτοβουλία», το ερχόμενο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι, στο άγαλμα Βενιζέλου.