Παρασκευή 3 Απριλίου 2020
x

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΤΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Αντιδρώντας στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου αποφάσισε να διακόψει κάθε συνεργασία της με την κυβέρνηση

Με τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που προγραμματίζουν το πρωί έξω από το κτήριο του υπουργείου Εσωτερικών απαντούν οι νησιώτες στις κυβερνητικές ανακοινώσεις για την επίταξη εκτάσεων και ακινήτων για τη δημιουργία κλειστών δομών.

Αντιδρώντας στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου αποφάσισε να διακόψει κάθε συνεργασία της με την κυβέρνηση μέχρι να ανακληθεί η επίμαχη ΠΝΠ.

Με ψήφισμα που εκδόθηκε μετά την έκτακτη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου το απόγευμα της Τρίτης η Περιφέρεια καταδίκασε την ΠΝΠ ως «αντιδημοκρατική ενέργεια» και προανήγγειλε προσφυγή εναντίον της στα αρμόδια δικαστήρια.

Σε συνέντευξή του πάντως χθες στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ξεκαθάρισε ότι η «η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω» επαναλαμβάνοντας ότι προηγήθηκε εκτενής διάλογος με τους τοπικές αρχές.

«Από το τέλος Νοεμβρίου είχαμε αναπτύξει όλο το σχέδιό μας, το οποίο περιλάμβανε και τις κλειστές δομές. Επί δύο μήνες περίπου, συζητήσαμε με όλους τους τοπικούς φορείς, με τις δημοτικές αρχές, με όλους τους ενδιαφερόμενους, προκειμένου να βρεθούν οι κατάλληλοι χώροι, για να γίνουν αυτές οι κλειστές δομές. Δεν είναι ρεαλιστικό να λέμε ότι θα κλείσουν οι άναρχες ανοιχτές δομές που υπάρχουν σήμερα, αλλά να μην υπάρξουν κλειστές. Εξαντλήσαμε τον διάλογο επί δύο μήνες» ανέφερε για να προσθέσει: «Κάποια στιγμή ήρθε η ώρα των αποφάσεων. Δεν μπορεί ο διάλογος να διαιωνίζεται και να είναι άλλοθι αδράνειας».

Αντέτεινε επίσης ότι οι περιοχές στις οποίες θα δημιουργηθούν «οι κλειστές δομές είναι σχετικά απομακρυσμένες, χωρίς κάποια ιδιαίτερη εμπορική αξία και μάλλον απαξιωμένες». «Δεν δημεύουμε την περιοχή. Επιτάσσουμε τις συγκεκριμένες εκτάσεις για ένα χρονικό διάστημα τριών ετών, για το οποίο θα καταβάλλει ενοίκιο το Ελληνικό Δημόσιο. Άρα, αυτός ο οποίος θα δει την περιουσία του, το ακίνητό του να γίνεται χώρος για αυτή την κλειστή δομή, θα έχει ένα εισόδημα για αυτό το χρονικό διάστημα» υπογράμμισε.

Σημείωσε επίσης ότι η κυβέρνηση έχει «καλή συνεργασία και με τον Περιφερειάρχη και με τους Δημάρχους και με τους τοπικούς φορείς» και πως το θέμα των κλειστών δομών δεν είναι το μόνο που την απασχολεί, αλλά υπάρχουν πολλά άλλα θέματα που πρέπει να λυθούν όπως θέματα υποδομών, υγείας, παιδεία κτλ.

Απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης ο κ. Πέτσας τόνισε ότι το ζήτημα δεν έχει να κάνει με μικροπολιτική αντιπαράθεση και πρόσθεσε ότι οι απόψεις που έχει εκφράσει ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν απηχούν κανέναν στην κοινωνία».

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ