Skip to main content

To ΕΚΘ για τον θάνατο του 56χρονου εργαζομένου στο Κόκκινο Σπίτι

«Το βάρος πρέπει επιτέλους να δοθεί στην πρόληψη για να μη θρηνήσουμε άλλους εργαζόμενους», αναφέρει χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση.

Τη θλίψη και τα συλλυπητήρια του στους οικείους του 65χρονου εργαζόμενου που τραυματίστηκε θανάσιμα μετά από πτώση από τις σκαλωσιές στο «Κόκκινο Σπίτι» εκφράζει με ανακοίνωση του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

«Ο θάνατος του συναδέλφου έρχεται να προστεθεί σ’ έναν μεγάλο κατάλογο εργαζομένων που χάνουν τη ζωή τους εν ώρα εργασίας. Τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα θα κληθούν και πάλι για να εξετάσουν άμεσα τα αίτια του δυστυχήματος, για να αποδώσουν ευθύνες για τον θάνατο του συναδέλφου. Για εμάς όμως, το βάρος πρέπει επιτέλους να δοθεί στην πρόληψη για να μη θρηνήσουμε άλλους εργαζόμενους», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του το ΕΚΘ.

Το ΕΚΘ ακόμα επισημαίνει πως προέχει η ζωή και η ασφάλεια του εργαζόμενου. «Η απαρέγκλιτη τήρηση των κανόνων προστασίας των εργαζομένων και των μέτρων υγιεινής στους χώρους εργασίας, τόσο από την πλευρά της εργοδοσίας, όσο και από την πλευρά των εργαζομένων οι οποίοι θα πρέπει να αρνούνται την έκθεση τους σε κίνδυνο είναι αναγκαία και επιβεβλημένη», καταλήγει η ανακοίνωση.