Skip to main content

Συλλυπητήρια Μπουτάρη–Καλαφάτη για τον θάνατο του σμηναγού Μπαλταδώρου

Εν καιρώ ειρήνης είναι μεγάλη η απώλεια και σε ανθρώπινο δυναμικό και σε μηχανές, τόνισε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης αναφερόμενος στον σμηναγό.

Τη θλίψη του και τα συλλυπητήριά τους για την απώλεια του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου εξέφρασε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου.

«Θέλω να εκφράσω τη θλίψη και τα συλλυπητήριά μου για τον σμηναγό που σκοτώθηκε εν ώρα υπηρεσίας. Διάβαζα χθες ότι από το 1990 και μετά χάσαμε 112 πιλότους και 85 αεροπλάνα. Εάν υπολογίσεις πόσο κάνει η ανθρώπινη ζωή – εάν μπορεί κανείς να το υπολογίσει – πόσο κάνει ένα αεροπλάνο, αντιλαμβάνεστε ότι εν καιρώ ειρήνης είναι μεγάλη η απώλεια και σε ανθρώπινο δυναμικό και σε μηχανές», είπε χαρακτηριστικά ο κ.  Μπουτάρης.

Στη θυσία του 34χρονου σμηναγού αναφέρθηκε και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Σταύρος Καλαφάτης.

Τον χαρακτήρισε σύγχρονο ήρωα, η μνήμη του οποίου θα μείνει αθάνατη. Ο κ. Καλαφάτης χαρακτήρισε προσβολή τόσο για τον σμηναγό όσο και για όσους έχασαν τη ζωή τους, τα όσα ελέγχθηκαν από ορισμένους περί εργατικού ατυχήματος.  

«O Γιώργος Μπαλταδώρος θυσιάστηκε υπερασπιζόμενος την εθνική μας κυριαρχία. Είναι ένας σύγχρονος ήρωας, η μνήμη του οποίου θα μείνει αθάνατη, όχι μόνον στους δικούς του ανθρώπους, αλλά σε όλους μας. Και, πάνω από όλα, στους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας», τόνισε.

Νωρίτερα στην έναρξη της συνεδρίασης, τα συλλυπητήριά της για την απώλεια του σμηναγού εξέφρασε και η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καλυψώ Γούλα, καθώς και η επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης Ρία Καλφακάκου.