Skip to main content

Συλλυπητήρια προέδρου της Βουλής για τον θάνατο του Νίκου Γκελεστάθη

Ο Νίκος Γκελεστάθης υπηρέτησε τον δημόσιο βίο της χώρας με αφοσίωση στο δημόσιο συμφέρον και συνέπεια στις πολιτικές του αρχές, είπε ο κ. Τασούλας.

Καθ’ όλη τη μακρά πολιτική σταδιοδρομία του, ο Νίκος Γκελεστάθης «διακρίθηκε για την ευπρέπεια, την αφοσίωση στο καθήκον, την πολιτική και νομική του συγκρότηση» αναφέρει μεταξύ άλλων για τον εκλιπόντα πρώην βουλευτή και υπουργό της ΝΔ, ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας.

Στη δήλωσή του, ο κ. Τασούλας αναφέρει τα εξής:

«Ο Νίκος Γκελεστάθης υπηρέτησε τον δημόσιο βίο της χώρας με αφοσίωση στο δημόσιο συμφέρον και συνέπεια στις πολιτικές του αρχές. Τιμήθηκε με τη σταθερή εμπιστοσύνη των συμπολιτών του της γενέτειράς του Φωκίδας, για τους οποίους το ενδιαφέρον του ήταν αδιάκοπο και αμέριστο, εκλεγόμενος συνεχώς βουλευτής από το 1981 έως και το 2000, επί οκτώ διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις. Ευδόκιμη υπήρξε και η θητεία του ως υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών και υπουργού Δημόσιας Τάξης στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Καθ’ όλη τη μακρά πολιτική σταδιοδρομία του, διακρίθηκε για την ευπρέπεια, την αφοσίωση στο καθήκον, την πολιτική και νομική του συγκρότηση. Ως πρόεδρος της Βουλής και προσωπικά, εκφράζω βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».