Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συλλυπητήρια και καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο του λιμενεργάτη

Ανακοίνωση για εργατικό δυστύχημα που προκάλεσε τον θάνατο του Δημήτρη Θηρίου εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλοντας τις «μη ασφαλείς συνθήκες εργασίας»

Ανακοίνωση για εργατικό δυστύχημα που προκάλεσε τον θάνατο του λιμενεργάτη Δημήτρη Θηρίου εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλοντας τις «μη ασφαλείς συνθήκες εργασίες».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «παρότι οι συνθήκες που συνέβη το «ατύχημα» διερευνώνται από το Λιμενικό, οφείλουμε να καταγγείλουμε το γεγονός ότι το όχημα στοιβασίας που ενεπλάκη στο ατύχημα, δεν το χειριζόταν εργαζόμενος του ΟΛΘ αλλά υπάλληλος της πλοιοκτήτριας εταιρείας, μια πρακτική που θα πρέπει, επιτέλους, να καταργηθεί καθώς υπονομεύει τις συνθήκες ασφαλούς διεξαγωγής των εργασιών στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Τα ξημερώματα του Σαββάτου 19 Ιουνίου σκοτώθηκε σε εργατικό «ατύχημα» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης ο Δημήτρης Θηρίου.

Παρότι οι συνθήκες που συνέβη το «ατύχημα» διερευνώνται από το Λιμενικό, οφείλουμε να καταγγείλουμε το γεγονός ότι το όχημα στοιβασίας που ενεπλάκη στο ατύχημα, δεν το χειριζόταν εργαζόμενος του ΟΛΘ αλλά υπάλληλος της πλοιοκτήτριας εταιρείας, μια πρακτική που θα πρέπει, επιτέλους, να καταργηθεί καθώς υπονομεύει τις συνθήκες ασφαλούς διεξαγωγής των εργασιών στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Ο Δημήτρης Θηρίου διατέλεσε πρόεδρος του Σωματείου των λιμενεργατών και εκπρόσωπός τους στο διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης. Διακρίθηκε για τους αγώνες του τόσο για τα δικαιώματα των εργαζομένων στα λιμάνια όσο και για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης καθώς πίστευε ακράδαντα ότι μόνο εάν το λιμάνι παρέμενε υπό δημόσιο έλεγχο θα αναπτυσσόταν προς όφελος της κοινωνίας.

Συλλυπούμαστε τους οικείους του και τους συναδέλφους του στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα του σε όλα τα μέτωπα.