Skip to main content

Συλλυπητήρια Τασούλα για Δημήτρη Τσοβόλα-«Δεν σταμάτησε να αγωνίζεται για τα ιδανικά του»

Ο πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε τη θλίψη του για τον θάνατο του πρώην υπουργού - «Δεν σταμάτησε να αγωνίζεται για τα ιδανικά και τις ιδέες του».

Τη θλίψη του εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, για τον θάνατο του πρώην βουλευτή και υπουργού, Δημήτρη Τσοβόλα.

Ο κ. Τασούλας δήλωσε τα εξής:

«Ο Δημήτρης Τσοβόλας από τα νεανικά του χρόνια και σε όλη τη διάρκεια της ζωής και της σταδιοδρομίας του δεν σταμάτησε να αγωνίζεται για τα ιδανικά και τις ιδέες του, πάντα με μαχητικότητα, αποφασιστικότητα και διάθεση προσφοράς στο κοινό καλό και στην πρόοδο».

«Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής Άρτας το 1977 και επανεκλέχθηκε το 1981 και το 1985. Διετέλεσε υπουργός οικονομικών την περίοδο 1985 – 1989. Επίσης, ήταν ιδρυτής και πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ από το 1995 μέχρι το 2004. Στην οικογένεια και τους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου».

Την βαθιά τους θλίψη για τον θάνατο του πρώην υπουργού Οικονομικών και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Τσοβόλα, εξέφρασαν από το βήμα της βουλής, βουλευτές των κομμάτων τόσο της κυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευσης.

«Μας προκαλεί μεγάλη συγκίνηση και θλίψη ο θάνατος του Δημήτρη Τσοβόλα και είναι μια απώλεια για τη χώρα και τη δημοκρατία. Προσέφερε πολλά στον αγώνα για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων υπηρετώντας την πατρίδα», τόνισε η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ, Ευαγγελία Λιακούλη.

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τον θάνατο του Δημήτρη Τσοβόλα και τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του», σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Ανδριανός.

«Είναι βαθύτατη η θλίψη για το θάνατο του Ηπειρώτη Δημήτρη Τσοβόλα. Από όλους τους δημόσιους χώρους που πέρασε τίμησε ιδιαίτερα την πατρίδα του και την Ήπειρο. Κατάφερε πολλά. Ξεκινώντας φτωχός από το χωριό του μεγαλούργησε στην Αθήνα. Καλό του ταξίδι και θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του», σημείωσε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας.