Skip to main content

Παραπληγικοί: Βαθύτατη θλίψη για τον θάνατο του 16χρονου από φωτιά στο σπίτι του

Το Παράρτημα Μακεδονίας – Θράκης του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών εκφράζει τη θλίψη του για τον θάνατο του 16χρονου μετά από φωτιά στο σπίτι του.

Τη βαθύτατη θλίψη για τον άδικο χαμό του 16χρονου που έχασε τη ζωή του από φωτιά που ξέσπασε στο διαμέρισμά του εκφράζει το Παράρτημα Μακεδονίας – Θράκης του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών.

Δείτε - Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός ανήλικος μετά από φωτιά σε διαμέρισμα

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως μέσω της τραγωδίας έρχονται στο προσκήνιο οι αντιξοότητες και οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν ακόμα και για την ίδια τους την σωματική ακεραιότητα τα άτομα με κινητικές δυσκολίες και τονίζεται η ανάγκη θεσμοθέτησης του «Προσωπικού Βοηθού» για τα άτομα με αναπηρίες.

Διαβάστε ακόμα - Θεσσαλονίκη: Πώς συνέβη η τραγωδία με την πυρκαγιά και τον θάνατο του 16χρονου

Αναλυτικά το συλλυπητήριο μήνυμα: 

Το Παράρτημα Μακεδονίας – Θράκης του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του 16χρονου, που έφυγε σήμερα άδικα από την ζωή, εξαιτίας της φωτιάς που ξέσπασε στο διαμέρισμα όπου διέμενε.

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν την ανείπωτη τραγωδία, φέρνοντας στο προσκήνιο ίσως με τον πιο άσχημο τρόπο, τις αντιξοότητες και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν ακόμα και για την ίδια τους την σωματική ακεραιότητα, τα άτομα με κινητικές δυσκολίες, οι οποίες δυστυχώς, αυτή την φορά στοίχισαν την ζωή σε έναν νέο παιδί.

Ευχόμαστε να μην υπάρξει στο μέλλον ανάλογο περιστατικό και ευελπιστούμε τόσο το κράτος και η πολιτεία, με την θεσμοθέτηση του «Προσωπικού Βοηθού» για τα άτομα με αναπηρίες, να συμβάλλει στην αξιοπρεπή διαβίωση, προστασία και ασφάλεια των ΑμεΑ, όσο και γενικότερα η κοινωνία μας να δείξει την απαραίτητη ευαισθησία για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών.

Ευχόμαστε καλή δύναμη. Από καρδιάς τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.