Skip to main content

Συλλυπητήριο μήνυμα Ζέρβα για τον θάνατο των έξι ατόμων στη Χαλκιδική

Ο εκλεγμένος δήμαρχος τόνισε σε ανάρτησή του πως η Χαλκιδική, το στολίδι της Βόρειας Ελλάδας, πρέπει να αναταχθεί το συντομότερο.

Τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για την απώλεια των έξι συνανθρώπων μας εξέφρασε ο εκλεγμένος δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, σε μήνυμά του που ανήρτησε στο facebook.

Ο κ. Ζέρβας τόνισε πως η Χαλκιδική, το στολίδι της Βόρειας Ελλάδας, πρέπει να αναταχθεί το συντομότερο και επέστησε την προσοχή ενόψει της αύξησης παρόμοιων καιρικών φαινομένων και την ανάγκη για αποφυγή τέτοιων καταστροφών.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Ζέρβα στο Facebook:

Η απώλεια έξι συνανθρώπων μας και ο τραυματισμός άλλων εκατό, από την πρωτόγνωρη κακοκαιρία που χτύπησε τη Χαλκιδική μας έχει συγκλονίσει. Τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους τους. Σε ό,τι αφορά στο καθήκον της Πολιτείας, αυτό γίνεται βαρύτερο καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα συνιστούν πλέον έναν αστάθμητο παράγοντα κινδύνου που πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Προετοιμασία, προειδοποίηση, αντιμετώπιση και αποκατάσταση, όλα εξίσου σημαντικά για την αποφυγή στο μέλλον τέτοιων καταστροφών. Σε ό,τι αφορά στην καταγραφή αποκατάσταση των ζημιών, ιδιαίτερα σε βασικές υποδομές όπως στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση, αυτή πρέπει να είναι άμεση. Το στολίδι της Βόρειας Ελλάδας και ένας από τους βασικούς τουριστικούς προορισμούς, πρέπει να αναταχθεί το συντομότερο.

Τα επόμενα χρόνια ίσως να υπάρχει αύξηση τέτοιων φαινομένων λόγω της κλιματικής αλλαγής και οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι. Και σ’ αυτήν την προσπάθεια θα είμαστε όλοι μαζί, με όποιες δυνάμεις και υποδομές διαθέτει ο καθένας μας.