Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019
x

ΣΥΛΛΗΨΗ 54ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ - ΗΤΑΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Τα αδικήματα που διέπραξε τελέστηκαν στη Θεσσαλονίκη από το έτος 2008 έως 2016. Του επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 18 ετών.

Συνελήφθη σήμερα το πρωί ένας 54χρονος, πρώην Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ανώνυμης τεχνικής εταιρείας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα.

Συγκεκριμένα, σε βάρος του 54χρονου εκκρεμούσαν πέντε καταδικαστικές αποφάσεις που εκδόθηκαν από το Μονομελές Εφετείο και Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, για αδικήματα που αφορούν στη Νομοθεσία περί «Μέτρων για την περιστολή της φοροδιαφυγής, διαρρυθμίσεις στην άμεση και έμμεση φορολογία και άλλες διατάξεις», φοροδιαφυγή κατ΄εξακολούθηση, έκδοση και αποδοχή εικονικών φορολογικών στοιχείων κατ’ εξακολούθηση για συναλλαγές ανύπαρκτες στο σύνολό τους η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ, μη απόδοσης Φ.Π.Α. ποσού που υπερβαίνει τις 75.000 ευρώ κατ’ εξακολούθηση και μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Οι προαναφερόμενες πράξεις τελέστηκαν στη Θεσσαλονίκη από το έτος 2008 έως 2016 και για τα ανωτέρω διωκτικά έγγραφα επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 18 ετών.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ