Skip to main content

Σύλληψη 56χρονου Ιταλού μαφιόζου στα Πεύκα Θεσσαλονίκης

Κατηγορείται για συμμετοχή σε φατρία που χρονολογείται από το 1990 και η δράση της οποίας έχει διεθνείς προεκτάσεις, και για «ξέπλυμα» χρημάτων.

Στη σύλληψη 56χρονου Ιταλού μαφιόζου στα Πεύκα σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από τις Ιταλικές Αρχές, για δραστηριότητες συνδεόμενες με τη δράση της ιταλικής «Καμόρα», προχώρησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση, σε συνεργασία με αστυνομικούς υπηρεσιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Συγκεκριμένα, ο καταζητούμενος άντρας εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι, στην περιοχή των Πεύκων. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να ζούσε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, μαζί με τη σύζυγό του.

Όπως προκύπτει από την έρευνα των Ιταλικών Αρχών, αποτελεί μέλος της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης (φατρίας), η δράση της οποίας έχει διεθνείς προεκτάσεις και χρονολογείται από το 1990, ενώ ο ίδιος δραστηριοποιούταν στο «ξέπλυμα» χρημάτων παράνομων εσόδων της οργάνωσης, κυρίως εκτός Ιταλίας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.