Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021
x

ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΤΟΜΟΥ ΓΙΑ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Οι αρχές έφτασαν στα ίχνη του μετά από αξιοποίηση στοιχείων από τον οργανισμό NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children).

Για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου κατηγορείται ένας άνδρας που συνελήφθη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Οι αρχές έφτασαν στα ίχνη του μετά από αξιοποίηση στοιχείων από τον οργανισμό NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), σύμφωνα με τα οποία χρήστης, εντός της ελληνικής επικράτειας, κατείχε και διακινούσε υλικό πορνογραφίας ανηλίκων. Τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Από την άμεση ψηφιακή ανάλυση προέκυψαν τα στοιχεία της ταυτότητά του και η διεύθυνση κατοικίας του.

Κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της τοπικής Υπηρεσίας Ασφαλείας, πραγματοποίησε την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019, έρευνα στο σπίτι του όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο σκληροί δίσκοι και κινητό τηλέφωνο με κάρτα sim.

Κατά την έρευνα βρέθηκαν πλήθος φωτογραφιών και βίντεο που περιείχαν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων και ο άνδρας συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία. Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία, η οποία τον παρέπεμψε σε κύρια ανάκριση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ