Skip to main content

Συλλήψεις 73 ατόμων μέσα σε 24 ώρες στη Θεσσαλονίκη

Αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας, Άμεσης Δράσης, Ασφάλειας και Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης συνέλαβαν για διάφορα αδικήματα.

Στη σύλληψη 73 ατόμων για διάφορα αδικήματα προχώρησαν κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί διαφόρων αστυνομικών υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικότερα, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας, Άμεσης Δράσης, Ασφάλειας και Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης συνέλαβαν:

• 11 άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης και μεθαδόνης.
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι 29χρονος αλλοδαπός, καθώς σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο κέντρο της πόλης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε ότι κατείχε μικροδέμα κάνναβης συνολικού βάρους 36,6 γραμμάριων.

• 4 άτομα για περιπτώσεις κλοπών τετελεσμένες και σε απόπειρα.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης δύο Ελλήνων 37 (άντρας) και 35 (γυναίκα) ετών στον Υπεραστικό Σταθμό Λεωφορείων χθες το μεσημέρι, οι οποίοι σε προγενέστερο χρόνο αφαίρεσαν από γυναίκα στην περιοχή της Χαλάστρας το πορτοφόλι της.
Επιπλέον σε βάρος του 37χρονου εκκρεμούσαν τρία αποφάσεις με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 15 ετών και 10 μηνών καθώς και σε χρηματική ποινή για ληστεία, κλοπές και κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

• 2 άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα, εκ των οποίων ένας 56χρονος Έλληνας, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 28 ετών για το αδίκημα της συνέργειας σε παράνομη παραλαβή από σημείο εισόδου και προώθησης στο εσωτερικό της χώρας πολιτών τρίτων χωρών, ενεργώντας από κοινού με άλλα άτομα, από κερδοσκοπία και κατά συρροή, πράξη που τελέστηκε μέσα Ιουλίου του 2018.

• 5 άτομα για παράβαση του Νόμου περί παιγνίων.
Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου – Αναλήψεως συνέλαβαν, χθες το απόγευμα στην περιοχή της Ανάληψης 39χρονο ημεδαπό - υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς είχε εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία 17 ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε τέσσερις εκ των οποίων, διενεργούνταν παράνομα ηλεκτρονικά παίγνια από ισάριθμους θαμώνες, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

• 1 άτομο για παράβαση του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα.
Πρόκειται για 18χρονο αλλοδαπό, ο οποίος συνελήφθη χθες το απόγευμα στο κέντρο της πόλης από αστυνομικούς του Τμήματος Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 154 πακέτα τσιγάρα τα οποία στο σύνολό τους δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.
Επίσης, στο πλαίσιο ερευνών για τον εντοπισμό λαθραίων καπνικών προϊόντων, εντοπίστηκε στο κέντρο της πόλης σακούλα, που περιείχε 85 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα και 1 συσκευασία καπνού.

50 άτομα οι οποίοι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη διαμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.
Παρόμοιες αστυνομικές δράσεις θα συνεχιστούν και στο μέλλον.