Skip to main content

Συλλήψεις για παράνομη αλιεία οστράκων στη Θεσσαλονίκη

Τα τρία άτομα, που συνελήφθησαν, είχαν διενεργήσει υποβρύχια αλιεία 84 κιλών και 700 γραμμαρίων οστράκων, του είδους ΧΑΒΑΡΑ και ΠΟΡΦΥΡΑ

Στη σύλληψη ενός 24χρονου ημεδαπού και δύο αλλοδαπών, ηλικίας 40 και 45 ετών, προέβησαν πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης για παράνομη αλιεία και συγκομιδή με σκοπό τη διακίνηση και διάθεση στην αγορά για ανθρώπινη κατανάλωση δίθυρων μαλακίων.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ν. Μηχανιώνας εντόπισαν τα άτομα ως επιβαίνοντες σε Τ/Χ σκάφος, στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου Θεσσαλονίκης, να έχουν διενεργήσει υποβρύχια αλιεία 84 κιλών και 700 γραμμαρίων οστράκων, του είδους ΧΑΒΑΡΑ (modiolus barbatus) και ΠΟΡΦΥΡΑ (thais haemstoma), χρησιμοποιώντας ως αλιευτικά εργαλεία κομπρεσέρ παροχή αέρος και λάστιχο αέρος μήκους 50 μέτρων.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε η εν λόγω ποσότητα οστράκων, τα οποία επαναποντίστηκαν στη θάλασσα, ενώ επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

Φωτογραφία αρχείου