Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020
x

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Συνολικά οι αστυνομικοί συνέλαβαν 21 άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Δύο περιπτώσεις διακίνησης αλλοδαπών κατάφεραν να εντοπίσουν αστυνομικοί του τμήματος συνοριακής φύλαξης Παιονίας.

Συνολικά, συνελήφθησαν 21 άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Στην πρώτη περίπτωση, σήμερα τα ξημερώματα, εντοπίσθηκε στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Ευζώνων σε περιοχή του Κιλκίς ένα όχημα, ο οδηγός του οποίου σε σήμα των αστυνομικών για διενέργεια ελέγχου, ανέπτυξε ταχύτητα με σκοπό να αποφύγει τον αστυνομικό έλεγχο.

Μετά από άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών και την συνδρομή εποχούμενων περιπολιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, το όχημα ακινητοποιήθηκε σε αγροτική περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου συνελήφθησαν ο αλλοδαπός οδηγός και επιπλέον επτά αλλοδαποί που επέβαιναν στο όχημα και στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Κατασχέθηκαν το όχημα που χρησιμοποίησαν, δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 950 ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή του οδηγού.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες βράδυ στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Ευζώνων σε περιοχή του Κιλκίς, οδηγός οχήματος αντιλαμβανόμενος επικείμενο αστυνομικό έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα και στη συνέχεια εγκατέλειψε το όχημα, ωστόσο οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν άμεσα τον οδηγό και ακόμη 12 άτομα που επέβαιναν στο όχημα και είχαν προσπαθήσει να διαφύγουν σε παρακείμενο αγρόκτημα.

Όπως εξακριβώθηκε, ο αλλοδαπός οδηγός είχε επιβιβάσει και μετέφερε 12 αλλοδαπούς, με σκοπό την διευκόλυνση της μη νόμιμης εξόδου τους από την χώρα, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Επίσης διαπιστώθηκε ότι το όχημα που χρησιμοποίησαν, είχε κλαπεί την 24 Μαΐου 2020 από περιοχή της Θεσσαλονίκης και κατασχέθηκε.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ, που βρέθηκαν στην κατοχή του οδηγού.

Προανάκριση για τις δύο περιπτώσεις διενεργείται από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας.

Ο συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ