Skip to main content

Συλλήψεις σε Έβρο και Ροδόπη οδηγών για επικίνδυνη οδήγηση

Συλλήψεις σε Έβρο και Ροδόπη για επικίνδυνη οδήγηση σημειώθηκαν τις προηγούμενες μέρες - Με τι κατηγορίες επιβαρύνονται οι δράστες.

Φθορά στις μπάρες εισόδου-εξόδου που βρίσκονται στο τελωνείο των Κήπων προκάλεσε οδηγός αυτοκινήτου, ο οποίος συνελήφθη για κλοπή τροχοφόρου, απείθεια, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και του νόμου περί αλλοδαπών. 

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων όπου δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις των αστυνομικών και αναπτύσσοντας ταχύτητα διήλθε από τον χώρο του ελέγχου με κατεύθυνση την Τουρκία. Στη συνέχεια εισήλθε και πάλι στο σημείο, προκαλώντας φθορές στις μπάρες εισόδου-εξόδου, με το όχημα να ακινητοποιείται στο ύψος του οικισμού των Λουτρών. Με τη σύλληψη του δράστη από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, διαπιστώθηκε ότι στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης και εγγράφων νόμιμης παραμονής στη χώρα, ενώ για το αυτοκίνητο που οδηγούσε έχει δηλωθεί κλοπή στις 7 Σεπτεμβρίου σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής.

Με τις κατηγορίες της επικίνδυνης οδήγησης, της απείθειας και βίας, συνελήφθη την ίδια ημέρα αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου και στην Κομοτηνή. Ο δράστης στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών στην Εγνατία Οδό, αλλά ανέπτυξε ταχύτητα και, αφού εισήλθε στην πόλη, προσέκρουσε σε κινούμενο όχημα και επιχείρησε ανεπιτυχώς να διαφύγει πεζός, αντιστεκόμενος κατά τη σύλληψη. Όπως διαπιστώθηκε ο δράστης παρέμενε παράνομα στη χώρα, ενώ κατά τον έλεγχο δήλωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας.