Skip to main content

Συλλήψεις στο Σεντ Λούις, συγκρούσεις διαδηλωτών - αστυνομικών

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών, ενώ οι διαδηλωτές έσπασαν τα παράθυρα σε βιβλιοθήκη και δύο εστιατόρια

Σε τουλάχιστον 23 συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία μετά τις συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ των δυνάμεων επιβολής του νόμου και διαδηλωτών στο Σεντ Λούις, στον απόηχο δικαστικής απόφασης αθώωσης λευκού αστυνομικού για τη δολοφονία ενός Αφροαμερικανού υπόπτου.

Τα επεισόδια άρχισαν όταν κατά τη διάρκεια ειρηνικής διαδήλωσης, την Παρασκευή, αστυνομικοί ήλθαν αντιμέτωποι με μικρή ομάδα διαδηλωτών, τρία χρόνια αφότου η δολοφονία έτερου Αφροαμερικανού υπόπτου από αστυνομικό, στο Φέργκιουσον, είχε πυροδοτήσει οργισμένες αντιδράσεις σε ολόκληρη την χώρα.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών, ενώ οι διαδηλωτές έσπασαν τα παράθυρα σε βιβλιοθήκη και δύο εστιατόρια και πέταξαν τούβλα και μπουκάλια νερού εναντίον των αστυνομικών. Ορισμένοι από το πλήθος πέταξαν επίσης πέτρες και μπογιά στο σπίτι της δημάρχου του Σεντ Λούις Λίντα Κρούσον, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Λόρενς Ο΄Τουλ.

Τουλάχιστον εννέα αστυνομικοί και ένα μέλος της εθνοφρουράς τραυματίστηκαν και τουλάχιστον 23 άνθρωποι τέθηκαν υπό κράτηση, σύμφωνα με τον ίδιο.

Στον απόηχο των σοβαρών επεισοδίων, το διάσημο ροκ συγκρότημα U2 αποφάσισε να ακυρώσει την συναυλία που επρόκειτο να δώσει το Σάββατο το βράδυ στο Σεντ Λούις, επικαλούμενο ανησυχίες για την ασφάλεια των θαυμαστών του που σκόπευαν να παρακολουθήσουν το σόου.