Παρασκευή 14 Μαΐου 2021
x

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 53 ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΣΤΟ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ

Η αστυνομία προχώρησε σε χρήση σπρέι πιπεριού, ώστε να διαλύσει ομάδες των συγκεντρωμένων, ενώ έγιναν μαζικές συλλήψεις.

Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ συνέλαβε σήμερα τουλάχιστον 53 διαδηλωτές, μετά από συμπλοκές και κατά τη διάρκεια επί το πλείστον ειρηνικής διαμαρτυρίας κατά της επικείμενης εφαρμογής νομοθεσίας για την εθνική ασφάλεια, από την κινεζική κυβέρνηση.

Άντρες των αστυνομικών δυνάμεων καταστολής είχαν αναπτυχθεί, καθώς αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτές μετακινούνταν από την περιοχή Τζόρνταν στην περιοχή Μονγκ Κοκ της συνοικίας Καουλούν, για την πραγματοποίηση σιωπηρής διαμαρτυρίας κατά της νέας νομοθεσίας.

Τελικά δημιουργήθηκε ένταση. Η αστυνομία προχώρησε σε χρήση σπρέι πιπεριού, ώστε να διαλύσει ομάδες των συγκεντρωμένων, ενώ έγιναν μαζικές συλλήψεις.

Σε ανάρτησή τους στο Facebook οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 53 διαδηλωτές συνελήφθησαν και κατηγορούνται για παράνομη συμμετοχή στη διαδήλωση, και για το κλείσιμο δρόμων στην ίδια περιοχή.

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν αναφορές για αθρόες, αναίτιες συλλήψεις μεταξύ αυτών και ένας άνδρας ο οποίος έτυχε να βρίσκεται στoν δρόμο εκείνη την ώρα με την οικογένεια του για να αγοράσει τρόφιμα. Συνελήφθη μπροστά στον τρομοκρατημένο παιδί του και παρά τις εκκλήσεις της συζύγου του ότι δεν είχαν σχεση με τη διαμαρτυρία.

Η διαδήλωση είχε απαγορευτεί στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας, όπως απορρίφθηκε και το αίτημα για την ετήσια πορεία που πραγματοποιείται κάθε χρόνο την 1η Ιουλίου για την παραχώρηση των εδαφών στην Κίνα από του Βρετανούς, το 1997.

Ακτιβιστές της Δημοκρατίας του Χονγκ Κονγκ αλλά και ορισμένες ξένες κυβερνήσεις δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το νέο εθνικό νόμο για την ασφάλεια, καταλογίζοντας στο Πεκίνο ότι αποδυναμώνει περαιτέρω τη διευρυμένη αυτονομία που είχε υποσχεθεί το 1997 στους Βρετανούς.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ