Skip to main content

Σύλλογων Μουσικών Β. Ελλάδος: Κατάπτυστη η νέα ρύθμιση του υπουργείου Πολιτισμού

Για μη χρηματοδότηση κυττάρων της πολιτιστικής ζωής καταγγέλλει το υπουργείου Πολιτισμού ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος.

Τη μη χρηματοδότηση κυττάρων της πολιτιστικής ζωής και την στάση του υπουργείου Πολιτισμού καταγγέλλει ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος με ανακοίνωση του.

Παράλληλα χαρακτηρίζουν ως «κατάπτυστη»  την νέα ρύθμιση για την παροχή του επιδόματος ειδικού σκοπού, που όπως αναφέρουν «εξαιρεί αριστοτεχνικά, όλους όσους βοηθήθηκαν με τις προηγούμενες ρυθμίσεις».

Η ανακοίνωση του Συλλόγου:

«Μόνον σαν εκδικητική μανία μπορεί πλέον να ερμηνευτεί η στάση της ΥΠΠΟ αλλά και συνολικά της Ελληνικής κυβέρνησης σε βάρος των ανθρώπων – φορέων του πολιτισμού στην χώρα μας.

Η ΜΗ χρηματοδότηση χορωδιών, μουσικών υποσυνόλων, θεατρικών φορέων, εικαστικών, καλλιτεχνικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, φεστιβάλ, συλλόγων και γενικότερα κυττάρων της πολιτιστικής μας ζωής, οδηγεί στον μαρασμό και τον αφανισμό τις τέχνες και τον πολιτισμό στην κοιτίδα του πολιτισμού στον πλανήτη! Επιπλέον κατάπτυστη είναι και η νέα ρύθμιση για την παροχή του επιδόματος ειδικού σκοπού.

Αυτή που καλεί να δηλωθούν τους εγγεγραμμένους δηλαδή στην ΑΠΟΓΡΑΦΗ, για το μητρώο καλλιτεχνών μέχρι τις 15/10/2020 και εξαιρεί «αριστοτεχνικά», όλους όσους «βοηθήθηκαν» με τις προηγούμενες ρυθμίσεις, τους  ζοφερούς μήνες της καραντίνας, με τα ψίχουλα που έπεσαν από το τραπέζι. Εξαιρεί για μια ακόμη φορά τους «συνήθεις υπόπτους» «αόρατους» εργαζόμενους καλλιτέχνες, οι οποίοι κατά τους ισχυρισμούς της ΥΠ.ΠΟ διακινούν την ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ στον τόπο μας!

Ενεργοποιεί με Γκεμπελίστικη λογική τον κοινωνικό αυτοματισμό σε βάρος των εργαζομένων στον πολιτισμό, γενικότερα στο θέαμα – ακρόαμα. Επιπλέον δείχνει ότι η κυβέρνηση προχωρά στο στήσιμο του μητρώου καλλιτεχνών ΕΡΗΜΗΝ ΜΑΣ, παρόλες τις προσωπικές δεσμεύσεις της ΥΠΠΟ.

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΡΟΥΣ».