Skip to main content

Σημαιοστολίζεται από αύριο η Θεσσαλονίκη

Από αύριο το πρωί θα σημαιοστολιστεί η Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, ενώ θα φωταγωγούνται όλα τα δημόσια και δημοτικά κτήρια. Αναλυτικά το πρόγραμμα της 25ης Μαρτίου.

Από αύριο το πρωί θα σημαιοστολιστεί η Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, ενώ θα φωταγωγούνται όλα τα δημόσια και δημοτικά κτήρια.

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου στη Θεσσαλονίκη έχει ως εξής:

Από το πρωί της 25ης Μαρτίου θα ηχούν χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες από τις καμπάνες όλων των εκκλησιών, ενώ οι Φιλαρμονικές θα διέλθουν από τις κεντρικές οδούς παιανίζοντας θούρια και εμβατήρια, σύμφωνα με το πρόγραμμα κίνησης του Γ΄ Σώματος Στρατού.

Στις 10.00 θα πραγματοποιηθεί επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας, στην οποία θα χοροστατήσει ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος. Πέρας προσέλευσης επισήμων στη Δοξολογία 9.50.

Στις 10.45 θα γίνει η κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού από τον εκπρόσωπο του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, τον Στρατηγό Διοικητή του Γ΄ Σώματος Στρατού, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, τον Αντιπεριφερειάρχη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, το Γενικό Επιθεωρητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Ελλάδος, τον Διοικητή της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, τους Προέδρους των Ενώσεων Αποστράτων, τους Προέδρους των Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, τους Προέδρους των Αντιστασιακών Οργανώσεων, τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Μακεδονομάχων «Ο Παύλος Μελάς».

Στις 11.15 θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση επί της οδού Μ. Αλεξάνδρου από αντιπροσωπευτικά τμήματα με εθνικές ενδυμασίες, σπουδαστών, μαθητών, προσκόπων, οδηγών, αναπήρων σε αμαξίδια με Ερυθροσταυρίτισσες, Μακεδονομάχων και στρατιωτικών τμημάτων.

Στις 18.00 ο Επίσημος εορτασμός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (αίθουσα τελετών) με την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον καθηγητή του Τμήματος Νομικής της Σχολής Ν.Ο.Π.Ε. του Α.Π.Θ. κ. Νικόλαο Ιντζεσίλογλου με θέμα ομιλίας: «Ποιοι είμαστε; Παρελθόν, Παρόν, Μέλλον».