Skip to main content

Σημαντικά πολιτιστικά δρώμενα σε Αμερική και Ευρώπη

Πολιτιστικές εκδηλώσεις σε μεγάλα μουσεία και θέατρα του κόσμου υπόσχονται να μαγέψουν όσους τις επισκεφθούν.

Σημαντικά έργα μεγάλων ζωγράφων αλλά και προσπάθειες από νέα σχήματα φιλοξενούνται σε πολλά μουσεία και θέατρα της Αμερικής και της Ευρώπης και υπόσχονται να μαγέψουν όσους τις επισκεφθούν.

Νέα Υόρκη


Η Τόσκα του Πουτσίνι, βασισμένο στο έργο του Σαρντού, σε σκηνοθεσία του Λυκ Μπντί θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό της Νέας Υόρκης στο Met. Η παράσταση θα παίζεται ως τις 7 Οκτωβρίου και θα επαναληφθεί την άνοιξη για να μεταφερθεί αργότερα στο Μοναχό και στο Μιλάνο.

Παρίσι


Το έργο «Η Τρομοκρατία μας» του νέου και ανερχόμενου θιάσου D΄ ores et deja σε σκηνοθεσία του επίσης νεαρού Σιλβέν Κρεζβό ανεβαίνει στο Theatre National de la Colline ως τις 9 Οκτωβρίου στη Γαλλία. Το έργο, χωρίς να είναι ιστορικό, έχει ως αφετηρία τις τελευταίες ώρες ζωής του Ροβεσπιέρου, του «Αδιάφθορου», προτού οδηγηθεί στη λαιμητόμο, κατά την Τρομοκρατία του 1793-94. Εκτός από την ιστορική βία το θεατρικό καταπιάνεται και για θέματα φιλοσοφικά και πολιτικά και πως τα ιδανικά μπορούν να οδηγήσουν σε καταστάσεις που αποτελούν άρνηση των ίδιων των ιδανικών.

Μπάντεν – Μπάντεν

«Composition VII», Kandinsky (1913)

Fighting Forms, Franz Marc (1914)

Έργα των μεγάλων καλλιτεχνών Βασίλι Καντίνσκι και Φραντς Μαρκ φιλοξενούνται στο Μουσείο Frieder Burda στη Γερμανία ως τις 11 Οκτωβρίου. Μεταξύ των 80 έργων περιλαμβάνονται και έργα άλλων καλλιτεχνών του κινήματος του «Γαλάζιου Καβαλάρη»- που είναι και το όνομα της έκθεσης – όπως της Γκαμπριέλε Μύντερ.

Business Story
Off