Skip to main content

Σημαντικές ζημιές από τις βροχοπτώσεις στα ορεινά της ΠΕ Καρδίτσας

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν σημαντικές ζημιές στα ορεινά της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας - Προβλήματα και στο δίκτυο ύδρευσης.

Σημαντικές ζημιές προκάλεσαν οι τελευταίες ισχυρές βροχοπτώσεις στα ορεινά της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας. Στο δήμο Λίμνης Πλαστήρα, σύμφωνα με όσα δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Παναγιώτης Νάνος, έχουν σημειωθεί καθιζήσεις στο έδαφος, καταπτώσεις βράχων στο οδικό δίκτυο, η διάνοιξη του οποίου έγινε άμεσα από συνεργεία της ΠΕ Καρδίτσας.

Επίσης, προβλήματα προκλήθηκαν στο ποτάμι «Καριτσιώτης», όταν τα νερά παρέσυραν την προσωρινή γέφυρα και κόπηκε πρόσκαιρα η πρόσβαση προς Καρβασαρά και Ευρυτανία. Ήδη γίνονται προσπάθειες για την αποκατάσταση της πρόσβασης. Επίσης ζημιές έγιναν στο δίκτυο ύδρευσης, με σοβαρότερη στο υδραγωγείο της Πεζούλας και στις «πηγές Ανθοχωρίου», όπου υπάρχει το υδραγωγείο τεσσάρων κοινοτήτων. Υπάρχει νερό αλλά υποβαθμίστηκε από φερτά υλικά, σύμφωνα με τον δήμαρχο.

Δήμος Αργιθέας Καρδίτσας

Αποκομμένο συνεχίζει να είναι οδικά το χωριό Λεοντίτο του Δήμου Αργιθέας Καρδίτσας και οι 15 κάτοικοί του λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων, οι οποίες προκάλεσαν ζημιές στον προσωρινό δρόμο για το χωριό όπως και στο δρόμο που οδηγεί στον οικισμό Ζερβό Μεσοβουνίου. Στο πλαίσιο αυτής της δύσκολης κατάστασης οι προσπάθειες που καταβάλλει η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και ο Δήμος Αργιθέας είναι συνεχείς προκειμένου να δοθούν λύσεις από τα συνεργεία τους. Οι κάτοικοι του Λεοντίτου, σύμφωνα με όσα δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Αργιθέας, Ανδρέας Στεργίου, δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο, ενώ όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς βρίσκονται σε εγρήγορση για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν δυσάρεστες εξελίξεις.

*φωτογραφία αρχείου