Skip to main content

Σημαντική διάκριση για τη Θεσσαλονικιώτικη start up BookingClinic

Η διάκριση αυτή ενισχύει τη στόχευση της εταιρείας να αποτελέσει την εύκολη κι αξιόπιστη «γέφυρα» μεταξύ ασθενή και κλινικής.

Σημαντική διάκριση για εταιρείες start-up που δραστηριοποιούνται στον χώρο της υγείας απένειμε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην ελληνική και δη θεσσαλονικιώτικη εταιρεία BookingClinic, επιβραβεύοντας την άμεση και εύκολη πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας που παρέχει η εταιρεία, μέσω της πλατφόρμας της, στους ασθενείς.

H βράβευση πραγματοποιήθηκε από το European Institute of Innovation & Technology (EIT Health) το 2018, στο πλαίσιο της διοργάνωσης των Innostars Awards, όπου τα κριτήρια αξιολόγησης ήταν η τεχνολογία, η καινοτομία καθώς και η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες

«Η διάκριση αυτή ενισχύει τη στόχευση της εταιρείας να αποτελέσει την εύκολη κι αξιόπιστη "γέφυρα" μεταξύ ασθενή και κλινικής. Μέσα από την πλατφόρμα της BookingClinic, η οποία έχει ήδη σημαντική παρουσία στο εξωτερικό, ο ασθενής μπορεί εύκολα και άμεσα να πραγματοποιήσει ηλεκτρονική κράτηση σε μια κλινική, αφού δει ποιες απ’αυτές παρέχουν μια θεραπεία, με ποιους γιατρούς, με τί εμπειρία και εξειδίκευση, με ποιες καινοτόμες μεθόδους, με τί υπηρεσίες φιλοξενίας, με τί αξιολογήσεις και κυρίως με ποιο συνολικό κόστος», τονίζει η εταιρεία. 

H start up είχε συμμετάσχει πρόσφατα και στο περίπτερο με τις καινοτόμες start ups που είχε στηθεί στη ΔΕΘ (δείτε το ρεπορτάζ της voria εδώ).

Όπως αναφέρει, παράλληλα, σημαντικά οφέλη αποκομίζουν και οι κλινικές και τα ιατρικά κέντρα αφού αποκτούν θέση στο e-market και προσελκύουν εύκολα, χωρίς κόστος, ασθενείς εντός και εκτός συνόρων, λαμβάνοντας στοιχεία ικανοποίησης των ασθενών. Ταυτόχρονα, προβάλλουν διεθνώς τις υπηρεσίες και τα ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα και αυξάνουν το ποσοστό των ιδιωτών ασθενών, ενώ αποκτούν πρόσβαση, χωρίς κανένα κόστος στο τεράστιο δυναμικό του ιατρικού τουρισμού. Μάλιστα, η εταιρεία, και ως μέλος της Elitour (Greek Medical Tourism Council), θα εστιάσει ιδιαίτερα στον διαρκώς ανερχόμενο τομέα του ιατρικού τουρισμού παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους επισκέπτες στη χώρα μας.

Επισημαίνεται ότι η BookingClinic έχει ήδη να ξεκινήσει να δημιουργεί ένα ισχυρό δίκτυο συνεργατών το οποίο αποτελείται από 17 Ιατρικά Κέντρα, στα οποία περιλαμβάνεται και ο μεγαλύτερος όμιλος κλινικών στην Ελλάδα σε αριθμό κλινών και μονάδων, ενώ επεκτείνεται δυναμικά στο εξωτερικό έχοντας συνεργασία με 4 εξειδικευμένες κλινικές.
Παράλληλα, προχωρά και σε συνεργασίες με εταιρείες του ασφαλιστικού κλάδου, με κοινό στόχο να βελτιωθεί η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες.