Skip to main content

Σημαντική διάκριση για το ελληνικό παράρτημα του Ινστιτούτου κατά της Απάτης

Το Chapter of the Year Award απονεμήθηκε στο ελληνικό παράρτημα του Ινστιτούτου κατά της Απάτης στα ετήσια διεθνή βραβεία.

Σημαντική διεθνή διάκριση απέσπασε το Ελληνικό Παράρτημα του Ινστιτούτου κατά της Απάτης στα ετήσια βραβεία του Association of Certified Fraud Examiners, καθώς του απονεμήθηκε το Chapter of the Year Award τόσο για τις δράσεις του στο προηγούμενο έτος (2020) όσο και για τη συνολική του πορεία (2008-2020).

Το συγκεκριμένο βραβείο απονέμεται στο παράρτημα που διέπρεψε σε ποικίλους τομείς τη χρονιά που πέρασε, αποτελεί την ύψιστη διάκριση παγκοσμίως και ο νικητής αναδεικνύεται κατόπιν αυστηρής διαδικασίας αξιολόγησης πολλών και σύνθετων κριτηρίων, ανάμεσα από αρκετά Παραρτήματα διεθνώς τα οποία υποβάλλουν υποψηφιότητα κάθε χρόνο. H διάκριση δίδεται για πρώτη φορά, στα 30 χρόνια του θεσμού, σε παράρτημα Ευρωπαϊκής χώρας.

Πρωτεργάτες της προσπάθειας, όπως επισημαίνεται, υπήρξαν η κ. Εύη Δημητρούλια, πρόεδρος του ACFE Greece (2017-2020) και ο επίτιμος πρόεδρος κ. Παναγιώτης Γεωργίου, χωρίς τη συμβολή των οποίων δεν θα ήταν δυνατή η βράβευση αυτή.

Αναφέρεται, επίσης, πως συγχαρητήρια αξίζουν επίσης στα μέλη του ΔΣ και σε όσα μέλη προσέφεραν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά, στις εταιρείες-χορηγούς, στους δημόσιους φορείς και πανεπιστημιακά

Τονίζεται πως το βραβείο αυτό επιβεβαιώνει τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλουν η διοίκηση και τα μέλη του Ινστιτούτου, για την ευαισθητοποίηση του επιχειρηματικού κόσμου και της κοινωνίας σε θέματα πρόληψης και καταστολής του φαινομένου της Απάτης, και μας δεσμεύει να συνεχίσουμε, ως Ινστιτούτο και ως επαγγελματίες, τον ανιδιοτελή αγώνα μας για την καταπολέμηση της απάτης, προάγοντας μία κουλτούρα ηθικής και ακεραιότητας σε επιχειρησιακό και κοινωνικό επίπεδο.