Skip to main content

Σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο στο δήμο Βόλου

Η διαχειριστική αρχή της περιφέρειας Θεσσαλίας ενέκρινε τα τεύχη δημοπράτησης του έργου αποφόρτισης του χειμάρρου Κραυσίδωνα, συνολικού προϋπολογισμού 2,791 εκατ.ευρώ.
Σε φάση υλοποίησης εισέρχεται ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο για την αντιπλημμυρική προστασία του δήμου Βόλου, που αφορά στην αποφόρτιση του χειμάρρου Κραυσίδωνα από όμβρια ύδατα του αστικού ιστού και συλλογή- εκτροπή- εκβολή αυτών στον Κραυσίδωνα.

Η διαχειριστική αρχή της περιφέρειας Θεσσαλίας ενέκρινε τα τεύχη δημοπράτησης του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 2,791 εκατ.ευρώ. Έτσι, η ΔΕΥΑΜΒ μπορεί να προχωρήσει το επόμενο διάστημα στη δημοπράτησή του. Με την κατασκευή του έργου αναμένεται να αντιμετωπιστεί δραστικά το πρόβλημα της υπερχείλισης του χειμάρρου, κατά την περίοδο έντονων βροχοπτώσεων, που είχε ως αποτέλεσμα στο παρελθόν να πλημμυρίζουν συνοικίες του δήμου Βόλου, μεταξύ του παλιού Λιμεναρχείου και των Αγίων Αναργύρων. 

Ο χείμαρρος έχει μικρή διατομή και μεγάλη κλίση, ενώ υπερφορτώνεται και με νερά από τους αγωγούς ομβρίων υδάτων. Με την υλοποίηση της εργολαβίας θα υπάρξουν παρεμβάσεις στην κοίτη του Κραυσίδωνα και θα κατασκευασθούν συλλεκτήρες, ώστε τα νερά του να καταλήγουν ανεμπόδιστα στη θάλασσα. 

Η μελέτη του έργου προβλέπει και την κατασκευή υδατοδεξαμενής 450 κ.μ. στην περιοχή του παλιού Λιμεναρχείου όπου θα γίνεται συγκέντρωση των ομβρίων υδάτων και στη συνέχεια με τη λειτουργία αντλιοστασίου αυτά θα διοχετεύονται στη θάλασσα. Στο πλαίσιο του έργου η ΔΕΥΑΜΒ θα προχωρήσει και στην κατάργηση των αποφορτίσεων στο χείμαρρο των αγωγών ομβρίων που βρίσκονται στις οδούς Αγίων Αναργύρων, Λαρίσης, Νικηταρά και Παγασών.