Skip to main content

Συμεωνίδης: Ανάπτυξη και θέσεις εργασίας στον δήμο Νεάπολης Συκεών

Συνέντευξη στη Voria.gr του Απόστολου Συμεωνίδη, υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου με τον συνδυασμό Νέα Αυτοδιοίκηση του Σίμου Δανιηλίδη.

Γνωστός για το καινοτόμο σύστημα ενοικίασης ποδηλάτων στη Θεσσαλονίκη THESSBIKE, ο πρωτοπόρος επιχειρηματίας Απόστολος Συμεωνίδης αποφάσισε για πρώτη φορά να θέσει τον εαυτό του στην κρίση των πολιτών, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό Νέα Αυτοδιοίκηση του Σίμου Δανιηλίδη.

Ο Απόστολος Συμεωνίδης μιλάει στη Voria.gr για την απόφασή του να μπει στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών, τη νοοτροπία που πρέπει να έχουν οι πολίτες πριν την κάλπη, αλλά και τα σχέδια που έχει για τον δήμο και την περιοχή όπου διαμένει, τα Πεύκα, σε περίπτωση εκλογής του.

Κύριε Συμεωνίδη, είναι η πρώτη φορά που έρχεστε σε επαφή με την πολιτική. Γιατί ένας νέος άνθρωπος και μάλιστα επιχειρηματίας θέλει να ασχοληθεί με τα κοινά;

Πριν 5 χρόνια μου είχε γίνει ανάλογη πρόταση, πάλι από το Δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη, αλλά τότε ούτε είχα χρόνο ούτε ένιωθα έτοιμος. Σήμερα, σαφώς πιο κατασταλαγμένος και πιο έμπειρος η απόφαση ήταν εύκολη. Όσο μεγαλώνουμε και αλλάζει η ζωή μας, το ΕΓΩ γίνεται ΕΜΕΙΣ και αλλάζουν οι  προτεραιότητες μας. Έχω μεγαλώσει και ζω στο Δήμο μας. Γνωρίζω τους ανθρώπους του και τα προβλήματα τους. Μπορώ να ταυτιστώ με τους γονείς που πάνε το παιδί τους στο σχολείο, με τον επιχειρηματία που έχει το μαγαζί του αλλά και τον εργαζόμενο που δουλεύει για να συντηρήσει την οικογένεια του. Η κοινωνία μας πρέπει να δώσει βήμα σε νέους ανθρώπους με μόρφωση και επαγγελματική καταξίωση.

Πώς πρέπει να ψηφίζει ο πολίτης στις Δημοτικές Εκλογές;

Στις Δημοτικές εκλογές ψηφίζουμε ΑΤΟΜΑ. Αλλά να διευκρινίσω και πως το εννοώ. Δεν ψηφίζουμε απλά άτομα που τους γνωρίζουμε ή τους ξέρει κάποιος φίλος μας ή τους βλέπουμε συχνά στην αγορά ή σε κάποιο σύλλογο. Ψηφίζουμε ΑΤΟΜΑ για τις ιδιαίτερες ικανότητες και δυνατότητες τους κρίνοντας πώς αυτές μπορούν να ωφελήσουν το ευρύτερο κοινό καλό. Κάποιος που αξίζει την ψήφο μας θα πρέπει να έχει αποδείξει μέσα από τη ζωή του ότι  έχει καταξιωθεί σε κάποιο χώρο και μπορεί με αυτήν του την εμπειρία να μας βοηθήσει. Αν πράξουμε το αντίθετο μετά δεν έχουμε το δικαίωμα να γκρινιάζουμε ότι τίποτα σε αυτό τον τόπο δεν αλλάζει.

Πώς και πού μπορείτε να βοηθήσετε σε περίπτωση εκλογής σας;

Όπως είπα και παραπάνω ο καθένας πρέπει να βοηθάει στους τομείς που έχει επιτύχει και γνωρίζει καλύτερα. Την πιθανή συνεισφορά μου στον Δήμο θα τη βάσιζα σε τρεις πυλώνες ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ-ΑΣΤΙΚΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ/ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. Η ακαδημαϊκή μου ειδίκευση και η  επιχειρηματική μου δράση και εμπειρία  μπορούν να συνδράμουν ουσιαστικά σε ενέργειες που θα ενισχύσουν την οικονομική ανάπτυξη του Δήμου και θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας και επαγγελματική κατάρτιση στους δημότες μας. Επιπρόσθετα μέσα από την τριβή μου με Ευρωπαϊκά Προγράμματα  και τη συνεργασία μου με το Ινστιτούτο Μεταφορών μπορώ να φέρω σε επαφή το Δήμο μας με νέες τεχνολογίες σε θέματα μεταφορών, κυκλοφορίας  και ηλεκτροκίνησης. Τέλος για τον αθλητισμό πιστεύω ότι έχω ήδη αποδείξει τα τελευταία 12 χρόνια που ασχολούμαι με το μπάσκετ των ΜΑΧΗΤΩΝ ΠΕΥΚΩΝ ότι είμαι ικανός και μπορώ να φέρω συλλογικές επιτυχίες όπως αυτές των τελευταίων χρόνων με την πορεία της ομάδας στην Α2 κατηγορία.

Γιατί συμπορευτήκατε με τον συνδυασμό του Σίμου Δανιηλίδη;

Ο πολίτης θέλει να ξέρει ότι έχει απέναντι του ένα Δήμαρχο που θα νοιαστεί για αυτόν και τα προβλήματα του. Ένα Δήμαρχο που απέδειξε ότι μπορεί η Αυτοδιοίκηση να είναι βασικός πυλώνας άσκησης πολιτικών τοπικής ανάπτυξης, κοινωνικής συνοχής και ευημερίας. Ο Σίμος Δανιηλίδης είναι ο πιο ικανός να αναλάβει εκ νέου τη Διοίκηση του Δήμου και να συνεχίσει το έργο του.

Ποιος είναι ο Απόστολος Συμεωνίδης

Ο Απόστολος Συμεωνίδης είναι 38 χρονών, ζει στα Πεύκα, είναι παντρεμένος  και έχει 2 παιδιά. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και αριστούχος μεταπτυχιακός φοιτητής του Suffolk University της Βοστώνης των Η.Π.Α.  στη Χρηματοοικονομική Ανάλυση. Δούλεψε στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας  στην Αγγλία και στην Ελλάδα για 7 χρόνια και από το 2013 έχει δικές του επιχειρήσεις στον τομέα των υπηρεσιών, εστίασης και τουρισμού.

Είναι ιδρυτής του THESSBIKE του πρώτου συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων στην Ελλάδα και βραβεύτηκε για αυτό στον πανελλήνιο διαγωνισμό TRANSPORT & LOGISTICS AWARDS.

Από το 2007 ασχολείται με το τμήμα μπάσκετ των ΜΑΧΗΤΩΝ ΠΕΥΚΩΝ στο οποίο τώρα είναι αντιπρόεδρος. Στις εκλογές είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό Νέα Αυτοδιοίκηση του Σίμου Δανιηλίδη.