Skip to main content

Σήμερα αναβιώνει το παραδοσιακό έθιμο των «Κλαδαριών» στις Συκιές

Πολίτες κάθε ηλικίας θα μαζευτούν όλοι γύρω από τις φωτιές που θα ανάψουν για να ζεσταθούν, θα τραγουδήσουν και θα χορέψουν.

Tο παραδοσιακό έθιμο με τις «Κλαδαριές» αναβιώνει σήμερα, Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, στη διασταύρωση των οδών Επταπυργίου και Πρεμετής, στις Συκιές, στο πλαίσιο του πλούσιου εορταστικού προγράμματος του δήμου Νεάπολης-Συκεών, που αγκαλιάζει και φέτος μικρούς και μεγάλους, σε κάθε γωνιά του δήμου.

Σε συνεργασία με το σύλλογο «Χοροστάτες», πολίτες κάθε ηλικίας θα μαζευτούν όλοι γύρω από τις φωτιές που θα ανάψουν για να ζεσταθούν, θα τραγουδήσουν και θα χορέψουν.

Τη σκυτάλη των πολυποίκιλων εκδηλώσεων θα παραλάβει την επόμενη ημέρα, Τετάρτη  18 Δεκεμβρίου, η εκδήλωση «Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη-10 χρόνια Σχολείου Ελληνικής Γλώσσας», όπου με αφορμή την Παγκόσμια αυτή Ημέρα, ο δήμος θα γιορτάσει τα 10 χρόνια λειτουργίας του Σχολείου Ελληνικής Γλώσσας που λειτουργεί, με την προβολή σχετικού ντοκιμαντέρ, με την απόδοση μικρού αποσπάσματος από τη θεατρική ομάδα του σχολείου, καθώς και με την αφήγηση παραμυθιού από την Action Art.

Ξέφρενο κέφι στην Πλατεία του Άη Βασίλη

Στο μεταξύ, τόσο το Σάββατο 14, όσο και την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, η Πλατεία Ειρήνης (Ρολόι) στη Νεάπολη, γέμισε με χαρούμενες μικρές φατσούλες των λιλιπούτειων φίλων μας, που βρέθηκαν εκεί για να δώσουν έγκαιρα τα γράμματά τους στον αγαπημένο Άγιο Βασίλη, που τους περίμενε στο σπιτάκι του για να παραλάβει τις … παραγγελιές τους και να φωτογραφηθεί μαζί τους. Ξωτικά του Αϊ Βασίλη και Αγιοβασιλίνες δασκάλες χορού μπλέχτηκαν σε απίθανα νούμερα, ταχυδακτυλουργικά τρικ, ζογκλερικά κόλπα, πολύ χορό και μουσική!