Skip to main content

Σήμερα αποφασίζεται από UEFA η αναβολή για το Euro 2020

Θα πραγματοποιηθεί σήμερα μία μεγάλη τηλεδιάσκεψη, όπου θα συμμετάσχουν, οι 55 ομοσπονδίες, οι λίγκες, η ECA και η FIFPro.

Σήμερα η UEFA αναμένεται να ανακοινώσει την αναβολή του Euro 2020, προγραμματισμένο να διεξαχθεί σε 12 πόλεις από 12 Ιουνίου έως 12 Ιουλίου, γιορτάζοντας 20 χρόνια διαδρομής.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, θα συμβεί κατά την διάρκειας μίας μεγάλης τηλεδιάσκεψης, όπου θα συμμετάσχουν, οι 55 ομοσπονδίες, οι λίγκες, η ECA (ευρωπαϊκή ένωση συλλόγων), και η FIFPro (ένωση ποδοσφαιριστών).

Όπως αναφέρεται στον ευρωπαϊκό Τύπο, το ποδόσφαιρο...παίζει σήμερα τη μελλοντική του αξιοπιστία, την ικανότητά του να παραμείνει δίπλα στον κόσμο, στους φιλάθλους.

Το Euro θα μπορούσε να διεξαχθεί το καλοκαίρι του 2021, αλλά θα συγκρουόταν με τα σχέδια της FIFA για το πολύ-αναμενόμενο νέο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων.

Η λύση για μετάθεσή του λίγους μήνες αργότερα, το φθινόπωρο επίσης είναι κάτι που εξετάζεται, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι η πανδημία θα έχει μείνει πίσω.

Το θέμα είναι ότι απόψε στη Νιόν, φαίνεται να έχει αποφασιστεί να γίνει ένα βήμα πίσω, όπως κάνουν όλοι από την εμφάνιση του κορωνοϊού.