Skip to main content

Σήμερα η απόφαση για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου ‎

Σήμερα αναμένεται η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Άμφισσας για τον θάνατο του 15χρονου μαθητή που άφησε την τελευταία του πνοή, στις 6 Δεκεμβρίου 2008, χτυπημένος κατάστηθα από σφαίρα του ειδ
Σήμερα αναμένεται η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Άμφισσας για τον θάνατο του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγόπουλου που άφησε την τελευταία του πνοή, στις 6 Δεκεμβρίου 2008 στον πεζόδρομο της οδού Τζαβέλλα στα Εξάρχεια, χτυπημένος κατάστηθα από σφαίρα του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Ο βασικός κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και ο συνάδελφος του Βασίλης Σαραλιώτης, που κατηγορείται για απλή συνέργεια, σήμερα θα ακούσουν την ετυμηγορία του δικαστηρίου για ότι έγινε εκείνο βράδυ.

Μετά από περίπου 80 συνεδριάσεις, οι τέσσερις ένορκοι και οι τρεις τακτικοί δικαστές του Κακουργιοδικείου, θα εκφράσουν με την απόφαση, που θα εκφωνήσει η πρόεδρος Αντζελίτα Παπαβασιλείου, την δικανική πεποίθηση που σχημάτισαν από την εξονυχιστική εξέταση όλων των γεγονότων.

Άν οι δικαστές δεχθούν την πρόταση του Εισαγγελέα Έδρας κ. Χαρ.Λακαφώση περί ενοχής χωρίς ελαφρυντικά, αν αποτιμήσουν ανάλογα τον ρόλο και την προσωπικότητα των δύο ειδικών φρουρών, τότε ο Επαμεινώνδας Κορκονέας θα βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή ισόβιας κάθειρξης ενώ ο Βασίλης Σαραλιώτης με ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης από 10 έως 20 ετών.

Αρκετοί πολίτες έχουν σπεύσει στο δικαστικό Μέγαρο για να παρακολουθήσουν το «κλείσιμο» της υπόθεσης που ξεκίνησε να εκδικάζεται στις 17 Φεβρουαρίου φέρνοντας μαζί της στην Άμφισσα συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις τις πρώτες ημέρες, αλλά και ισχυρότατη αστυνομική παρουσία.

    Και σήμερα τα μέτρα της Αστυνομίας είναι δρακόντεια καθώς ενδέχεται να γίνουν συγκεντρώσεις κοινωνικών ομάδων ενόψει της απόφασης