Skip to main content

Σήμερα η απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης για τους 3 συνδυασμούς

Οι ενστάσεις των τριών συνδυασμών για τον κεντρικό δήμο συζητήθηκαν χθες το μεσημέρι στην αίθουσα του Πολυμελούς Πρωτοδικείου.

Σήμερα το πρωί αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης για το εάν τελικά θα συμμετάσχουν ή όχι στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου οι τρεις συνδυασμοί υποψηφίων για τον κεντρικό δήμο, που δεν ανακηρύχθηκαν για τυπικούς λόγους.

Οι ενστάσεις των τριών συνδυασμών -«Γίνεται Μπορούμε» με επικεφαλής τον Σάββα Χαλιαμπάλια, «Ελληνική Αυγή για τη Θεσσαλονίκη» με επικεφαλής τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο και «Ενωμένοι Μακεδόνες για τον δήμο Θεσσαλονίκης»- συζητήθηκαν χθες το μεσημέρι στην αίθουσα του Πολυμελούς Πρωτοδικείου.

Το Πρωτοδικείο δεν τους ανακήρυξε τα προηγούμενα 24ωρα, επειδή στις δηλώσεις που κατέθεσαν δεν αναφέρονταν ρητώς τα ονόματα των υποψηφίων για τη δημοτική ενότητα Τριανδρίας, κάτι που οι νομικοί τους εκπρόσωποι, κατά τη συζήτηση των ενστάσεων, απέδωσαν σε παραδρομή, κάνοντας λόγο για τυπική παράλειψη.

Οι ίδιοι ισχυρίστηκαν ότι σε περίπτωση οριστικού αποκλεισμού των παραπάνω συνδυασμών, ένα τμήμα του εκλογικού σώματος των Θεσσαλονικέων θα στερηθεί της δυνατότητας έκφρασης.