Skip to main content

Σήμερα οι αποφάσεις των γιατρών διαγνωστικών κέντρων για την απεργία

Οι γιατροί θα συνεδριάσουν στις 10.00 για να καθορίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους μετά τη χθεσινή συνάντηση με τον υπουργό Υγείας.

Για τρίτη ημέρα συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των γιατρών των διαγνωστικών κέντρων, οι οποίοι αναμένεται να συνεδριάσουν σήμερα στις 10:00 προκειμένου να καθορίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεων τους.

Κατά τη χθεσινή κρίσιμη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό οι γιατροί των διαγνωστικών κέντρων έλαβαν την δέσμευση του υπουργού ότι θα υπάρξει αύξηση του κλειστού προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ του 2019 για τις διαγνωστικές εξετάσεις.

Ουσιαστικά στη συνάντηση το υπουργείο πρότεινε ανακατανομή του clawback για το 2018, καθώς υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να γίνει ενισχυση του προϋπολογισμού του περασμένου έτους, κάτι που απαιτεί νομοθετική ρύθμιση από τη Βουλή η οποία είναι ήδη κλειστή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συζήτηση που έγινε στο υπουργείο Υγείας υπήρξαν και έντονες διαφωνίες από την πλευρά των εκπροσώπων των γιατρών οι οποίοι έκαναν λόγο για «νομικές ρυθμίσεις που πρέπει να εξεταστούν σε βάθος». Χαρακτήρισαν πάντως χαρακτήρισαν «εποικοδομητική» τη συνάντηση, γεγονός που αφήνει περιθώρια ελπίδας για εκτόνωση της κρίσης.

Σημειώνεται πως σήμερα τα εργαστήρια θα λειτουργούν από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ, για να δίνουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων ενώ θα απέχουν από τα λοιπά καθήκοντά τους.