Skip to main content

Σήμερα η δίκη του Κώστα Πάσσαρη - Στις φυλακές της Ρουμανίας ο ίδιος

Χωρίς την παρουσία του ίδιου, παρά το γεγονός ότι είχε υποβάλει αίτηση μεταγωγής, ξεκινά σήμερα η δίκη του Κώστα Πάσσαρη

Ξεκινά σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, η δίκη του Κώστα Πάσσαρη, χωρίς ωστόσο ο ίδιος να κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Ο Πάσσαρης που κατηγορείται για 4 ανθρωποκτονίες, μετά την απόρριψη του αιτήματός του να δικαστεί στην Ελλάδα από τον εισαγγελέα Εφετών, δεν θα παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστηρίου για να παραστεί στη δίκη του σε δεύτερο βαθμό.

Το αίτημά του είχε υποβληθεί στις 14 Νοεμβρίου 2019 στην Εισαγγελία Εφετών. Όπως ανέφερε στο αίτημα που υπέβαλλε δια του συνηγόρου του «δια της παρούσης σας δηλώνω ότι επιθυμώ, ως έχω προς τούτο αναφαίρετο συνταγματικό και δικονομικό δικαίωμα, να εμφανιστώ αυτοπροσώπως, και όχι να εκπροσωπηθώ μόνο δια πληρεξούσιου δικηγόρου ενώπιον του ανωτέρω Δικαστηρίου, κατά τη συγκεκριμένη ή τυχόν σε μετ' αναβολήν δικασίμους, λόγος για τον οποίο παρακαλώ να αιτηθείτε και να διαταχθεί η μεταγωγή μου».

Ο 45χρονος, που από το 2001 εκτίει στις Ρουμανικές φυλακές της Γκέρλα ποινές δις ισόβια για δύο δολοφονίες που διέπραξε εκεί, είχε δηλώσει κατ' επανάληψη, όπως μεταδίδει το lifo.gr μετανιωμένος και πως επιθυμεί να επιστρέψει στην Ελλάδα.