Skip to main content

Σήμερα η εκδήλωση του ΚΚΕ για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στις 10.30 πμ μπροστά από το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στη Νέα Παραλία, κάτω από το δημαρχιακό μέγαρο

Η Κομματική Οργάνωση Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ τιμά σήμερα τα 74 χρόνια της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τον ΕΛΑΣ, με μια εκδήλωση στις 10:30 π.μ., μπροστά από το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στη Νέα Παραλία, κάτω από το δημαρχιακό μέγαρο.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης από τον ΕΑΜ-ΕΛΑΣ στις 30 Οκτωβρίου του 1944, «η ιστορική αλήθεια είναι όμως μία και έχει γραφτεί στη μνήμη του λαού. Τη Θεσσαλονίκη την απελευθέρωσαν από τους Γερμανούς και τα Τάγματα Ασφαλείας, το  ΕΑΜ – ΕΛΑΣ που κύριος αιμοδότης του ήταν το ΚΚΕ. Αυτή η αλήθεια δεν πρόκειται να διαγραφεί, όσο και να προσπαθούν τα αστικά επιτελεία και οι διάφορες πληρωμένες γραφίδες τους. Η απελευθέρωση  της Θεσσαλονίκης, η πάλη του ελληνικού λαού ενάντια στη φασιστική τριπλή κατοχή, μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και του ΚΚΕ, αποτελεί πηγή έμπνευσης και διδαγμάτων, ιδιαίτερα σήμερα, που η ιστορία ξαναγράφεται με προμετωπίδα τον αντικομμουνισμό, που οι αντιθέσεις και τα αδιέξοδα στο παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους γενικευμένων πολεμικών συγκρούσεων».