Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΕΒΖ ΣΤΗ ROYAL SUGAR

Σε σύσκεψη στο γραφείο του Άδωνι Γεωργιάδη αποφασίστηκε να γίνει με κάθε επιφύλαξη η παράδοση-παραλαβή των εργοστασίων της ΕΒΖ στη Royal Sugar.

Βρέθηκε η λύση στον γόρδιο δεσμό της ενοικίασης –με οψιόν αγοράς- των εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στο Πλατύ και τις Σέρρες από την Royal Sugar.

Για τις 11 αύριο το πρωί είναι προγραμματισμένη η Γενική Συνέλευση της ΕΒΖ, που αναμένεται να ανάψει το πράσινο φως για την παράδοση των εργοστασίων στη Royal Sugar, κάτι που δεν έχει συμβεί ακόμη, παρά το ότι η σχετική συμφωνία έχει υπογραφεί από τις 5 Νοεμβρίου. Το θέμα έχει το χαρακτήρα του επείγοντος, κυρίως διότι επίκειται η επόμενη καλλιεργητική περίοδος και οι τευτλοπαραγωγοί πρέπει να γνωρίζουν τα δεδομένα, δηλαδή να έρθουν σε συμφωνία με την Royal Sugar.

Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά αύριο, πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους, στο γραφείο του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη. Τελικά η ΕΒΖ και όποιοι την εκπροσωπούν στην παρούσα φάση, αποδέχθηκαν την πρόταση της Royal Sugar να γίνει η παράδοση παραλαβή σε πρώτη φάση «με κάθε επιφύλαξη», ώστε σε βάθος χρόνου να πιστοποιηθούν με αξιοπιστία τα δεδομένα των δύο εργοστασίων, πιθανόν με τη συνδρομή ανεξάρτητου τεχνικού συμβούλου.

Επίσης στην αυριανή συνέλευση θα αποφασιστεί η μείωση των μελών του ΔΣ της ΕΒΖ από επτά σε πέντε, ενώ –σύμφωνα με πληροφορίες- σε επόμενη Γενική Συνέλευση σε 20 – 30 ημέρες τα μέλη του ΔΣ θα αντικατασταθούν.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ