Τρίτη 3 Αυγούστου 2021
x

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΡΩΤΗ ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΑΔΕΣΠΟΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΜΕΣΩ ΤΟΥ SITE ΤΟΥ Δ. ΘΕΡΜΗΣ

Η Κάριν συνάντησε σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, τη νέα της οικογένεια. Η υιοθεσία έγινε μέσα από τη νέα λειτουργία του site του δήμου Θέρμης.

Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, υιοθετήθηκε το πρώτο αδέσποτο σκυλάκι μέσω της ιστοσελίδας του δήμου Θέρμης.

Πριν από περίπου 15 ημέρες, ο δήμος εγκαινίασε μια νέα λειτουργία στο site του (δείτε εδώ) η οποία επιτρέπει στους χρήστες να δουν όλα τα ζωάκια που αναζητούν οικογένειες και αν ενδιαφέρονται να υιοθετήσουν ένα, να επικοινωνήσουν με την αρμόδια Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και συγκεκριμένα τον Γραμματέα Αγροτικής Παραγωγής και Ανάπτυξης και να παραλάβουν ένα εμβολιασμένο, τσιπαρισμένο και στειρωμένο ζωάκι με πιστοποιητικό υιοθεσίας.

Αυτό έκανε και η νέα οικογένεια της Κάριν η οποία ήρθε σήμερα στα γραφεία του ΣΥΠΠΑΖΑΘ και παρέλαβε με όλες τις τιμές και τις απαραίτητες διαδικασίες από τον Στέργιο Γκιζάρη, τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος του δήμου Θέρμης, τον Πρόεδρο του ΣΥΠΠΑΖΑΘ Σταύρο Ζαμπέτογλου και τον Ηρακλή Δημητριάδη τον πρόεδρο του Φιλοζωικού Σωματείου Προστασίας και Πρόνοιας των Ζώων – Animal Rescue.org το νέο τετράποδο μέλος της.

Η Κάριν απέκτησε πιστοποιητικό υιοθεσίας αλλά και νέο όνομα και έφυγε εμβολιασμένη και τσιπαρισμένη ως Λούνα για το νέο της σπίτι.

«Η πρωτοβουλία που πήραμε έφερε, ήδη, καρπούς. 'Ένα κουταβάκι βρήκε ζεστασιά και προστασία κοντά σε μια οικογένεια. Θα συνεχίζουμε με κάθε τρόπο την προσπάθεια αυτή για να βοηθήσουμε κι άλλα αδέσποτα ζώα που βρίσκονται στο δήμο μας να αποκτήσουν ένα σπίτι. Πέρα, όμως από αυτό είναι σημαντικό να μην υπάρχουν αδέσποτα στους δρόμους και για να γίνει αυτό χρειάζεται ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών. Εδώ και χρόνια ενημερώνουμε στα σχολεία μέσω του ΣΥΠΠΑΖΑΘ, όμως σχεδιάζουμε κι άλλες ενημερωτικές δράσεις για όλους από την επόμενη χρονιά», τονίζει ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Στέργιος Γκιζάρης.

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων πρωτογιορτάστηκε το 1931 σ' ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία, ως ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Από τότε, η γιορτή διευρύνθηκε και περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ