Skip to main content

Σήμερα η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να θέσει τους πρώτους μεγάλους και κύριους στόχους της νέας κυβέρνησης στους υπουργούς του

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, θα συγκληθεί σήμερα στις 11.00 σε πρώτη συνεδρίαση το υπουργικό συμβούλιο.

Μία ώρα νωρίτερα, στις 10:00, στο Προεδρικό Μέγαρο, θα γίνει η τελετή ορκωμοσίας, του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, του υφυπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Μάρδα και του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Παναγιώτη Σγουρίδη.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να θέσει τους πρώτους μεγάλους και κύριους στόχους της νέας κυβέρνησης στους υπουργούς του, κατά την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.  
Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ζητήσει από τα μέλη της κυβέρνησης να αφοσιωθούν περισσότερο στην καθημερινή δουλειά και να περιορίσουν  τις δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης.

Ο κ. Τσίπρας πρόκειται να ζητήσει να αρχίσει η προετοιμασία για την εφαρμογή των μέτρων, που προβλέπει η συμφωνία, ώστε στη συνέχεια να ανοίξει και η συζήτηση για το χρέος. Επίσης στόχος είναι η αναζήτηση και εφαρμογή ισοδυνάμων μέτρων, για την αποφυγή της βαριάς φορολογίας.

Ο πρωθυπουργός πρόκειται να επιμείνει σε μέτρα για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Υπενθυμίζεται ότι όλη η αρμοδιότητα πέρασε πλέον στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Βάρος αναμένεται να δοθεί βάρος στο κοινωνικό έργο, όπου υπάρχουν περιθώρια σε παιδεία και υγεία.