Skip to main content

Σήμερα στη φυλακή η Ρούλα Πισπιρίγκου - «Έβαλε τα κλάματα, φοβάται για τη ζωή της»

Στη VIP πτέρυγα του Κορυδαλλού για λόγους ασφαλείας η Ρούλα Πισπιρίγκου - Φοβάται για τις συνθήκες κράτησης, έβαλε τα κλάματα όταν άκουσε την απόφαση

Εντός των πρωινών ωρών αναμένεται να μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κρίθηκε προφυλακιστέα από ανακρίτρια και εισαγγελέα.

Η 33χρονη που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, μετά την πολύωρη απολογία της, κατά την οποία αρνήθηκε τα πάντα, οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ -όπου πέρασε ακόμη ένα βράδυ- και σε λίγη ώρα θα μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

Στη VIP πτέρυγα για λόγους ασφαλείας - Φοβάται για τις συνθήκες κράτησης

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν θα μεταφερθεί στη γυναικεία, αλλά στη VIP πτέρυγα.

Αυτό, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλειά της, αφού ήδη γίνεται λόγος ότι είναι ανεπιθύμητη στις κρατούμενες των φυλακών.

Εξάλλου, όπως εξήγησαν και οι συνήγοροί της, μετά τη μαραθώνια διαδικασία της απολογίας, η Ρούλα Πισπιρίγκου, ανησυχεί για τις συνθήκες κράτησής της και την ασφάλειά της.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα προαυλίζεται μόνη της.

Οργή και αποδοκιμασίες από τον κόσμο κατά της Ρούλας Πισπιρίγκου

Ωστόσο, στον δρόμο για την ανακρίτρια, τη Ρούλα Πισπιρίγκου συνόδευαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, καθώς έξω από τα δικαστήρια είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου που την αποδοκίμαζε.

Μάλιστα, λίγο πριν μπει στο κτίριο που βρίσκεται το γραφείο της ανακρίτριας, κάποιοι κινήθηκαν απειλητικά προς αυτήν με σκοπό να την προπηλακίσουν. «Nα πεθάνεις φόνισσα », της φώναζαν. Στο περιστατικό παρενέβησαν αμέσως άνδρες των ΜΑΤ και το περιστατικό έληξε.

Συνήγοροι υπεράσπισης: «Έβαλε τα κλάματα, όταν άκουσε ότι προφυλακίζεται»

Αμέσως μετά την προφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, οι συνήγοροί της, μιλώντας στους δημοσιογράφους, αναφέρθηκαν στην υπερασπιστική γραμμή που πρόκειται να ακολουθήσουν.

Ο ένας εκ των δικηγόρων της Ρούλας Πισπιρίγκου, Κωνσταντίνος Ζάρδας, ανέφερε ότι θα οριστεί τεχνικός σύμβουλος για την υπόθεση και ότι θα συγκεντρωθεί αποδεικτικό υλικό «ώστε να φανεί ότι ο χρόνος χορήγησης της κεταμίνης ήταν τέτοιος, που να αποδεικνύεται η αθωότητά της, δηλαδή όταν δεν ήταν η ίδια παρούσα στη ΜΕΘ».

Ο κ. Ζάρδας τόνισε ότι η κατηγορούμενη απευθύνθηκε η ίδια στην ανακρίτρια στο τέλος όταν της ανακοινώθηκε η προφυλάκισή της και της είπε «Γιατί; Αφού είμαι αθώα. Από τα στοιχεία είδατε ότι είμαι αθώα».

Επίσης, δεν έγινε αίτημα για να υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης ψεύδους διότι «σε αυτή τη φάση προέχει να απαντήσει το νοσοκομείο περί της κεταμίνης, γιατί υπάρχουν αντιφατικές καταθέσεις των γιατρών για αυτό το θέμα. Υπάρχει διαφαινόμενη υπεκφυγή που πρέπει να διερευνηθεί», όπως επισήμανε ο Κωνσταντίνος Ζάρδας.

Ο έτερος εκ των δικηγόρων της, Όθων Παπαδόπουλος, τόνισε ότι η πελάτισσά του θα αρνείται για πάντα την κατηγορία και σεβόμενοι την απόφαση για προφυλάκιση, θα συνεχίσουν την προσπάθεια για την προέλευση της κεταμίνης. Ο δικηγόρος αναφέρθηκε στο αίτημα να υποβληθεί έγγραφη απάντηση από το νοσοκομείο περί της ύπαρξης της κεταμίνης και της διάθεσής της στους γιατρούς.

«Κενά και ερωτηματικά στη δικογραφία»

«Δεν πρόκειται ποτέ να δεχθεί, όπως δηλώνει, ότι αφαίρεσε τη ζωή των παιδιών της. Δεν συνέβη κάτι τέτοιο», πρόσθεσε. «Προβάλλει επιχειρήματα και ερωτήματα τα οποία δεν βρήκανε ούτε σήμερα απάντηση πειστική. Είναι μια δικογραφία που αφήνει κάποια κενά και ερωτηματικά», υποστήριξε.

«Θέλουμε τα ονόματα όσων ενδεχομένως έλαβαν αυτή την ουσία την επίμαχη ημερομηνία», τόνισε ο δικηγόρος, ο οποίος αφού υπογράμμισε ότι η πελάτισσά του ξέσπασε σε κλάματα, κατέληξε ότι «η υπόθεση έχει πολύ δρόμο, με ψυχραιμία θα συνεχίσουμε και πιστεύουμε ότι θα υπάρξουν ανατροπές».

Τι υποστήριξε η Ρούλα Πισπιρίγκου στη μαραθώνια απολογία της

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, η κατηγορούμενη ήταν «τέρας ψυχραιμίας», κατά τη μαραθώνια απολογία της, επιμένοντας να αρνείται κάθε εμπλοκή της στον θάνατο τόσο της Τζωρτζίνας, όσο και των άλλων δύο παιδιών της.

«Είμαι μητέρα που έχω χάσει τρία παιδιά και είμαι ένα βήμα πριν από τη φυλακή», φέρεται να είπε στην ανακρίτρια.

Η 33χρονη μίλησε αναλυτικά για τη σχέση της με τον σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη, από την αρχή της γνωριμίας τους μέχρι και το θάνατο της Τζωρτζίνας, χωρίς όμως να αφήσει αιχμές εις βάρος του.

Ρωτήθηκε επισταμένως για τις ημέρες νοσηλείας της Τζωρζίνας στο Παίδων. Αναφορικά με την επιμονή της να μάθει εάν υπήρχαν κάμερες ασφαλείας φέρεται να απάντησε ότι ενδιαφερόταν να το πληροφορηθεί επειδή τις προηγούμενες ημέρες είχε σημειωθεί κλοπή στο νοσοκομείο, ενώ, αναφορικά με το μονόκλινο δωμάτιο που φέρεται να ζήτησε, απάντησε ότι ούτως ή άλλως το παιδί θα νοσηλευόταν σε μονόκλινο δωμάτιο λόγω τετραπληγίας.

Η κατηγορούμενη, σύμφωνα με πληροφορίες, ρωτήθηκε για ποιον λόγο είπε στους γιατρούς μία ημέρα πριν από το θάνατο της Τζωρτζίνας ότι «το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχετε δει». Αρνήθηκε ότι το είχε προεξοφλήσει, αλλά, αντιθέτως, ήθελε να χτυπήσει «καμπανάκι» στους γιατρούς να έχουν τεταμένη την προσοχή τους, γιατί η εννιάχρονη συνήθιζε να παρουσιάζει μικρά επεισόδια ταχυκαρδίας και στη συνέχεια ένα μεγάλο βραδυκαρδίας.