Skip to main content

Σήμερα στις 10:00 ανακοινώνονται οι βάσεις για ΑΕΙ και ΤΕΙ

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου, πληκτρολογώντας τα στοιχεία τους.

Σήμερα στις 10:00 το πρωί θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τα παρακάτω:

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους,

β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, να εκτυπωθούν και να αναρτηθούν οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων στα  Λύκεια, εντός της ίδιας ημέρας.

Επίσης την ίδια ώρα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εισαγόμενων με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών (αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε.) και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα του υπουργείου.

Η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων στις σχολές από πέρυσι γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο, τουλάχιστον στα αρχικά βήματα. Οι υποψήφιοι θα υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση προεγγραφής τους στο τμήμα που πέρασαν και κατόπιν θα αποστείλουν στη γραμματεία του τμήματος τα υπόλοιπα δικαιολογητικά. Οι γραμματείες θα αντιπαραβάλουν τις αιτήσεις με τον ονομαστικό πίνακα επιτυχόντων ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία

Συνολικά, 104.965 υποψήφιοι για τα ΑΕΙ δήλωσαν συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις οι οποίοι διεκδικούν 70.726 θέσεις και συγκεκριμένα 43.758 για τα Πανεπιστήμια και 26.968 για τα ΤΕΙ, δηλαδή δηλαδή δύο στους τρεις υποψηφίους θα πάρουν το πολυπόθητο «εισιτήριο» για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.