Skip to main content

Σήμερα τα εγκαίνια του ΚΕΠ Υγείας στον Δήμο Παύλου Μελά

Το ΚΕΠ Υγείας ενημερώνει τους κατοίκους του Δήμου για τις εξετάσεις που προτείνονται βάσει διεθνών κατευθυντήριων οδηγιών.

Εγκαινιάζεται σήμερα το ΚΕΠ Υγείας στον δήμο Παύλου Μελά, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ.  

Ο δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης και η αρμόδια αντιδήμαρχος Χαρά Αμανατίδου καλούν τους πολίτες να ενημερωθούν για το νέο θεσμό Υγείας στον Δήμο Παύλου Μελά που θα εγκαινιαστεί επίσημα την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018.

Το ΚΕΠ Υγείας ενημερώνει τους κατοίκους του Δήμου για τις εξετάσεις που προτείνονται βάσει διεθνών κατευθυντήριων οδηγιών, για την έγκαιρη διάγνωση συγκεκριμένων νοσημάτων και προτείνει συγκεκριμένες επισκέψεις και εξετάσεις στον θεράποντα ιατρό, ώστε κάθε πολίτης να θωρακίσει την υγεία του. Οι προτεινόμενες εξετάσεις καλύπτονται, υπό προϋποθέσεις, από τον ΕΟΠΥΥ.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, ο ρόλος των ΚΕΠ Υγείας είναι να διασυνδέει τις υπηρεσίες υγείας του δήμου αλλά και όλων των φορέων που ασχολούνται με προγράμματα πρόληψης και προαγωγής υγείας.

Βασικό μέλημα του Προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση, η ενημέρωση, η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων, η παραπομπή σε δομές υγείας, όλων των πολιτών ανεξαρτήτου ασφαλιστικής ικανότητας, με έμφαση στα συνηθέστερα νοσήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες υγείας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Έτσι προτείνονται εξετάσεις για την πρόληψη των παρακάτω νοσημάτων

1. Πρόληψη ανευρύσματος κοιλιακής αορτής
2. Πρόληψη  καρκίνου του παχέους εντέρου
3. Πρόληψη καρκίνου του μαστού
4. Πρόληψη καρκίνου  του τραχήλου της μήτρας
5. Πρόληψη καρκίνου του προστάτη
6. Πρόληψη  μελανώματος
7. Πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων

Πληροφορίες

ΚΕΠ Υγείας Δήμου Παύλου Μελά
Ημέρες: Δευτέρα - Παρασκευή
Ώρες: 09:00 - 13:00
Επικοινωνία 2310 609 380
Fax 2310 644 093
e-mail: kepygeias@pavlosmelas.gr
Διεύθυνση: Αγίας Μαρίνης 4, Πολίχνη