Skip to main content

Σήμερα τα πρώτα ονόματα υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ

Τα ονόματα 60-65 υποψηφίων, τους οποίους θα στηρίξει, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το ΠΑΣΟΚ, ενώ ακόμα 20 πρόσωπα θα γίνουν γνωστά έως το Σάββατο.
Να καταβάλει προσπάθειες ώστε να αποσυνδέσει το Μνημόνιο από την εκλογική διαδικασία του Νοεμβρίου αποφάσισε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Σε ό,τι αφορά στα πρόσωπα που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές της αυτοδιοίκησης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι κράμα πολιτικών και αυτοδιοικητικών στελεχών και θα επιλεγούν οι ικανοί για να σηκώσουν τις ευθύνες μιας μεταρρύθμισης,όπως ο «Καλλικράτης».

Αναφορικά με τον αριθμό των υποψηφίων που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ, αναμένεται να ανακοινωθούν 60-65 πρόσωπα σήμερα και άλλοι 20 ως το Σάββατο, το δε Κίνημα δεν θα δώσει επίσημο χρίσμα σε άλλους 140.

Την Κυριακή, τελευταία μέρα της τριήμερης συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, αναμένεται να ανακοινωθούν οι υποψήφιοι δήμαρχοι που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ στην Αθήνας, τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη κι οι υποψήφιοι περιφερειάρχες στις 13 περιφέρειες, με το ΠΑΣΟΚ να στοχεύει να κερδίσει τις 8.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ΠΑΣΟΚ, κατά πάσα πιθανότητα, θα στηρίξει ως υποψήφια δήμαρχο Αθηναίων την κα Φώφη Γεννηματά και στον Πειραιά τον κ. Γιάννη Μίχα.

Στο περιθώριο της σημερινής συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου συναντήθηκε με την κα Κατερίνα Μπατζελή και τους κ.κ. Γιάννη Μαγκριώτη, Απόστολο Κατσιφάρα, Μιχάλη Τιμοσίδη και Πάρη Κουκουλόπουλο.