Skip to main content

Σήμερα το μεσημέρι η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στον Λαγκαδά

Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 16.00 στην κεντρική πλατεία του Λαγκαδά - διοργανώνεται για τρίτη χρονιά φέτος - Δείτε τις άλλες δράσεις του δήμου.

Για τρίτη χρονιά διοργανώνεται φέτος η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στην πόλη του Λαγκαδά.

Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 16.00 στην κεντρική πλατεία του Λαγκαδά.

Η Δημοτική Κοινοφελής Επιχείρηση του Δήμου Λαγκαδά και ο Σύλλογος Επαγγελματιών Λαγκαδά που διοργανώνουν την παρέλαση αναμένουν ότι εκατοντάδες καρναβαλιστών θα παρελάσουν στους κεντρικούς δρόμους του Λαγκαδά σκορπόοντας κέφι, αισιοδοξία και χαρά.

Σήμερα θα πραγματοποιηθούν ακόμα και οι παρακάτω εοραστικές δράσεις:

 ΑΣΚΟΣ – ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ: Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου θα αναβιώσει στην πλατεία Ασκού ο παραδοσιακός γάμος, ενώ θα ακολουθήσει παρέλαση αρμάτων. Την Καθαρά Δευτέρα ο Ασκός θα γιορτάσει τα κούλουμα με παραδοσιακή φασολάδα.

· ΟΣΣΑ ΑΠΟΚΡΙΑ: Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου στο χώρο του Συλλόγου Οσσαίων “Αγία Κυράννα” θα αναβιώσει το “Προστάβανι” (έθιμο συγχώρεσης) και το άναμμα της “Σίρνιτσας” (κλαδαριά από πουρνάρια). Την ίδια ημέρα θα προσφέρονται η παραδοσιακή φασολάδα, νηστίσιμα εδέσματα, κρασί και ντόπιο τσίπουρο, υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής.

· ΑΔΑΜ – ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ: Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου στις 11:00 π.μ. θα αναβιώσει στην πλατεία του Αδάμ το Έθιμο του Σταυρού.