Skip to main content

Σήμερα το Oktoberfest στη Γερμανική Σχολή - Το πρόγραμμα

Γερμανική παράδοση και κουλτούρα, βαυαρέζικη, μοντέρνα, έως και λαϊκή μουσική, υπό τη συνοδεία άφθονης μπίρας, αλλά και παραδοσιακών εδεσμάτων

Γερμανική παράδοση και κουλτούρα, βαυαρέζικη, μοντέρνα, έως και λαϊκή μουσική, υπό τη συνοδεία άφθονης μπίρας, αλλά και παραδοσιακών γερμανικών εδεσμάτων, περιμένουν τους επισκέπτες του Oktoberfest, της φθινοπωρινής γιορτής μπίρας που διοργανώνεται φέτος για 16η χρονιά στις εγκαταστάσεις της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης.

Στο 16ο Oktoberfest, οι επισκέπτες, οι οποίοι αναμένονται να είναι πάνω από 10.000, θα μπορέσουν να απολαύσουν διάφορα είδη μπίρας και διάφορες γνωστές βαυαρέζικες πατροπαράδοτες γαστρονομικές λιχουδιές, βασισμένες σε αυθεντικές συνταγές, όπως το περίφημο κότσι με ξινό λάχανο, πρέτσελ, το Leberkäse και το λουκάνικο με πατατοσαλάτα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους διοργανωτές, φέτος ευελπιστούν ότι η κατανάλωση μπίρας και λουκάνικων θα ξεπεράσει τα 10.00 λίτρα και 5.000 τεμάχια αντίστοιχα.

Η καθιερωμένη πλέον και στη Θεσσαλονίκη γερμανική γιορτή θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στον αύλειο χώρο της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης, από τις 11 το πρωί έως τα μεσάνυχτα και με δωρεάν είσοδο.

Το... μενού

Τα εδέσματα και τα ποτά χρεώνονται ξεχωριστά, καθώς τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν για τις εκπαιδευτικές ανάγκες του Σχολείου.

Οι τιμές των εδεσμάτων ξεκινούν από 2 ευρώ τα οποία κοστίζουν τα πρέτσελ, ενώ η πατατοσαλάτα, το ξινό λάχανο και το απλό σάντουιτς με λουκάνικο (δύο ειδών, κόκκινο και άσπρο) κοστίζουν τρία ευρώ. Η τιμή για το Leberkäse και το κότσι ανεβαίνει στα πέντε και έξι ευρώ αντίστοιχα. Παράλληλα, θα διατίθενται διάφορα είδη βαρελίσιας μπίρας, οι τιμές των οποίων θα κυμαίνονται στα 3-5 ευρώ για ένα ποτήρι των 500ml.

Το πρόγραμμα: Μουσική, χορός, ξεναγήσεις, αλλά και δραστηριότητες για παιδιά

Η εκδήλωση θα πλαισιώνεται από ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με έντονο ελληνικό χρώμα, ενώ οι επισκέπτες θα μπορέσουν να γνωρίσουν καλύτερα τη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης, τις εγκαταστάσεις, αλλά και το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων ξεκινά από τις 11.00 το πρωί του Σαββάτου. Από τις 12.30 και μέχρι τις 15.30 η μπάντα «Kukluxsax» θα διασκεδάσει το κοινό με ζωντανή μουσική, ενώ στη 1 το μεσημέρι θα γίνει η επίσημη έναρξη της γιορτής με το παραδοσιακό «άνοιγμα του βαρελιού». Στις 17.30 το απόγευμα τη σκυτάλη θα πάρει και πάλι η μπάντα «Kukluxsax», στις 19.00 θα γίνει η επίσημη τελετή έναρξης της βραδιάς, ενώ από τις 20.30 το βράδυ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει ζωντανά και να χορέψει με την μπάντα «VIP&Αnna».

Φέτος για πρώτη φορά θα υπάρξει στον χώρο δραστηριότητα για παιδιά, μία δράση η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με το NextGen Summer Camp, προκειμένου οι γονείς να μπορέσουν να αφήσουν τα παιδιά τους και να απολάυσουν την εκδήλωση.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του Oktoberfest και από τη 1 το μεσημέρι έως και τις 7 το απόγευμα οι επισκέπτες της γιορτής θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν από κοντά τη Γερμανική Σχολή, με ξεναγήσεις που θα γίνουν στον χώρο και με πληροφορίες που θα παρέχονται στο info kiosk που θα έχει στηθεί στο χώρο. Ακόμη στις 3 το μεσημέρι και στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν δύο ενημερωτικές εκδηλώσεις για τον τρόπο εισαγωγής στο γυμνάσιο του σχολείου.

Ακόμη, στις 6 το απόγευμα οι παλιοί απόφοιτοι του σχολείου επιστρέφουν για λίγο στα θρανία κατά την εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύλλογος Αποφοίτων της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης με τον παλιό καθηγητή Φυσικής του σχολείου, Ηλία Τόλη.