Skip to main content

Συμφωνία Ελλάδας - δανειστών, βλέπει ο Πρεμ Γουάτσα

Πεπεισμένη πως η ελληνική κυβέρνηση θα συνάψει μία συμφωνία με τους πιστωτές της, εμφανίστηκε η διοίκηση της Fairfax Financial Holdings.

Πεπεισμένη πως η ελληνική κυβέρνηση θα συνάψει μία συμφωνία με τους πιστωτές της, γεγονός που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να παραμείνει εντός Ευρωζώνης, εμφανίστηκε η διοίκηση της Fairfax Financial Holdings, μεγαλομετόχου της Eurobank και της Grivalia Properties, που διαθέτει ποσοστό και στη Μυτιληναίος.

«Εκτιμούμε πως θα επιτευχθεί ένας συμβιβασμός», δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της Fairfax Πρέμ Γουάτσα στο πρακτορείο Reuters και εξήγησε:

«Έχουμε επαφές με στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης σε τακτά χρονικά διαστήματα. Πιστεύουμε πως οι Έλληνες επιθυμούν να παραμείνουν στο ευρώ και σε αυτό το πλαίσιο προσπαθούν να επιτύχουν την καλύτερη δυνατή συμφωνία για τους Έλληνες πολίτες», τόνισε.

Όπως τόνισε ο ίδιος, η Fairfax αύξησε εκ νέου το ποσοστό της στην Eurobank τον περασμένο μήνα, αναγνώρισε πως οι τρέχουσες εξελίξεις στην Ελλάδα εμποδίζουν τις δραστηριότητες των εταιρειών στις οποίες μετέχει η Fairfax, όπως και τις ζωές όλων των Ελλήνων, αλλά εκτίμησε ότι οι επιχειρήσεις αυτές θα συνεχίσουν να διατηρούν την εγγενή τους αξία.