Skip to main content

Το 50% του ομίλου Birros εξαγόρασε η εταιρεία Marmor SG

Στην οριστική συμφωνία εξαγοράς ποσοστού 50% του Ομίλου Birros προέβη η Marmor SG SA με την υπογραφή συμφωνητικού τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Στην οριστική συμφωνία εξαγοράς ποσοστού 50% του Ομίλου Birros (Ι.Μπύρος-Κ. Πάππος & ΣΙΑ ΟΕ, Δωρικά Μάρμαρα ΑΒΕΕ, Ι.Μπύρος –Φ. Παίσιος –Γ. Κορομπέλης & ΣΙΑ ΟΕ, Μπύρος Ιωάννης & ΣΙΑ ΟΕ), προέβη η Marmor SG SA (όμιλος Stone Group International) με την υπογραφή συμφωνητικού τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η συμφωνία αφορά το λατομείο μαρμάρου Pirgon και τις εργοστασιακές εγκαταστάσεις στην ΒΙΠΕ Δράμας.

Σύμφωνα με τους επικεφαλής των δύο ομίλων Γιάννη Αντωνιάδη και Γιάννη Μπύρο, η συνέργεια των εταιριών θα ενισχύσει την αύξηση των μεριδίων τους στην διεθνή αγορά μαρμάρου και θα συμβάλλει στην περαιτέρω συντονισμένη ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους, δημιουργώντας τον μεγαλύτερο όμιλο μαρμάρου στον Ελλαδικό χώρο και έναν από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως.

Η στρατηγική επιχειρηματική σύμπραξη έχει τους εξής στόχους:

Την δημιουργία οικονομίας κλίμακας από δύο αμιγώς ελληνικές επιχειρήσεις που εδρεύουν στην Βόρεια Ελλάδα
Την δυνατότητα επέκτασης του δικτύου τους και την είσοδο σε νέες δυναμικές αγορές του εξωτερικού, εκμεταλλεύομενοι από την μια την τεράστια αγορά της Κίνας όπου η Birros Group έχει ήδη ισχυροποιήσει την θέση της και από την άλλη, την προώθηση του υλικού στις εμπορικές του μορφές μέσω του δικτύου της SGI παγκοσμίως με κυρίαρχο στόχο την δημιουργία προστιθέμενης αξίας του υλικού
Τον έλεγχο ενός ποιοτικού μαρμάρου κατάλληλου για κάθε χρήση και διαθέσιμο σε κατηγορίες (όπως Pirgon Nivatus, Pirgon Mist, Pirgon Ebru-Arabesque κλπ), μορφές (blocks, slabs, tiles, cut to size) και επεξεργασίες (polished, honed, brushed, matte κλπ)
Την στοχευμένη παρουσίαση του υλικού σε κορυφαία αρχιτεκτονικά γραφεία και την προδιαγραφή του σε διεθνή κατασκευαστικά project
Την από κοινού χάραξη στρατηγικής για την εξαγορά και άλλων λατομικών μονάδων

Ο όμιλος Birros Group διαχειρίζεται το λατομείο με την μεγαλύτερη ετήσια παραγωγή λευκού μαρμάρου στην Ελλάδα (Μάρμαρο Πύργων) και εδρεύει στον Νομό Δράμας.

Κύριο αντικείμενο της εταιρείας είναι η εξόρυξη και εξαγωγή ογκομαρμάρων σε μεγάλες αγορές του εξωτερικού. Το λατομείο είναι άρτια οργανωμένο και εύκολα προσβάσιμο με ετήσια παραγωγική ικανότητα 200.000 τόνων ογκομαρμάρων & ξοφαριών. Διαθέτει σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό και άριστα εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό.

Το λατομείο λειτουργεί υπό την επιστασία επιστημονικού προσωπικού και μεταλλειολόγων και πληροί όλες τις προυποθέσεις για την ασφάλεια των εργαζομένων και την προστασία του περιβάλλοντος.
Εκτός από την λατομική μονάδα, στην ΒΙΠΕ Δράμας λειτουργεί οργανωμένο εργοστάσιο επεξεργασίας όλων των τύπων του μαρμάρου Πύργων.

Η εταρεία απασχολεί συνολικά 175 άτομα όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.

Η Stone Group International είναι σήμερα μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες μαρμάρου στην Ελλάδα. Είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας σε πλάκες και πλακίδια των μαρμάρων Thassos & Sivec®, Pirgon σε παγκόσμιο επίπεδο.