Skip to main content

Συμφωνία Novartis με CureVac για την παρασκευή εμβολίου κατά του κορωνοϊού

Η εταιρείες Novartis και CureVac συμφώνησαν για την κατασκευή του mRNA εμβολίου κατά της νόσου COVID-19 - Βρίσκονται σε εξέλιξη οι ετοιμασίες.

Συμφωνία για την κατασκευή του mRNA εμβολίου κατά της νόσου COVID-19 CVnCoV υπέγραψε η Novartis με την CureVac.

Η Novartis θα υποστηρίξει την παγκόσμια προμήθεια για την παρασκευή εμβολίων κατά της COVID-19, αξιοποιώντας την παραγωγική ικανότητα που διαθέτει. Σχεδιάζει να κατασκευάσει 50 εκατομμύρια δόσεις του mRNA υποψήφιου εμβολίου CVnCoV έως το τέλος του 2021 και έως και 200 εκατομμύρια δόσεις το 2022. Η παράδοση από το εργοστάσιο στο Kundl της Αυστρίας αναμένεται να ξεκινήσει το καλοκαίρι 2021.

Οι προετοιμασίες για την έναρξη της παραγωγής, τη μεταφορά τεχνολογίας και τις δοκιμές βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, όπως αναφέρει το naftemporiki.gr.

Ο Steffen Lang, Global Head of Novartis Technical Operations και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Novartis με αφορμή την συμφωνία αυτή ανέφερε ότι είναι ευθύνη όλων να κάνουν ό, τι είναι δυνατόν για να βοηθήσουν αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

Ενώ, ο Δρ Florian von der Mülbe, Διευθύνων Σύμβουλος Παραγωγής της CureVac, δήλωσε πολύ χαρούμενος για τη συνεργασία με τη Novartis καθώς όπως είπε, βρήκαν έναν πολύ έμπειρο συνεργάτη για να υποστηρίξει την παραγωγή του υποψηφίου εμβολίου  τους. «Μαζί με τη Novartis αναμένουμε να αυξήσουμε σημαντικά την παραγωγική μας ικανότητα και να τοποθετήσουμε το δίκτυο παραγωγής μας σε ακόμη ευρύτερη βάση» τόνισε.