Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020
x

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Η Ελλάδα αποκτά πρεσβεία στα Σκόπια αλλά και προξενείο στο Μοναστήρι. Διαβάστε την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Σε Γενικό Προξενείο Βόρειας Μακεδονίας αναβαθμίζεται το Γραφείο Προξενικών Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης, όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών. 

Ακόμα το Γραφείο Συνδέσμου της Βορείου Μακεδονίας στην Αθήνα αναβαθμίζεται σε Πρεσβεία. Αντίστοιχα, η Ελλάδα αποκτά πρεσβεία στα Σκόπια και προξενείο στο Μοναστήρι, γνωστό και ως Μπίτολα. 

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών:

«Τα Υπουργεία Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, δυνάμει του Άρθρου 10 της Τελικής Συμφωνίας για την Επίλυση των Διαφορών οι οποίες περιγράφονται στις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 817 (1993) και 845 (1993), τη Λήξη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 και την Εδραίωση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ των Μερών, προχώρησαν σήμερα σε ανταλλαγή Ρηματικών Διακοινώσεων για την αναβάθμιση του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδος στα Σκόπια σε Πρεσβεία, του Γραφείου Προξενικών Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων Μοναστηρίου σε Γενικό Προξενείο και, αντιστοίχως, για την αναβάθμιση του Γραφείου Συνδέσμου της Βορείου Μακεδονίας στην Αθήνα σε Πρεσβεία και του Γραφείου Προξενικών Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης σε Γενικό Προξενείο».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ