Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020
x

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΜΕ ΤΙΣ «7», ΣΕΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΣ 25/8

Ο υφ. Αθλητισμού συμφώνησε με τις άστεγες ΠΑΕ για το τηλεοπτικό συμβόλαιο οπότε την προσεχή Πέμπτη θα διεξαχθεί κανονικά η κλήρωση της Super League

Λύση στο σημαντικότερο πρόβλημα που απασχολούσε τις τελευταίες εβδομάδες τη Super League βρέθηκε στη συνάντηση που είχε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης με τους εκπροσώπους των 7 ομάδων που έχουν μείνει χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Αυτές οι ομάδες είναι οι Παναθηναϊκός (Σωπήλης), Άρης (Καρυπίδης), Ατρόμητος (Σπανός), Παναιτωλικός (Κωστούλας, Μπελεβώνης), Απόλλωνας Σμύρνης, Ξάνθη (Πιάλογλου) και Λαμία.

Σύμφωνα με τον «ΣΠΟΡ FM», οι εμπλεκόμενες πλευρές έφτασαν σε συμφωνία για κλειστό διετές συμβόλαιο με οψιόν ανανέωσης για άλλα τρία χρόνια για τη μετάδοση των αγώνων τους στην ΕΡΤ, ανάλογα με το τι θα συμβεί στο θέμα της... περίφημης αναδιάρθρωσης και το ενδεχόμενο να συμμετέχουν στη Super League μόλις 12 ομάδες από τη σεζόν 2020-21.

Το ετήσιο οικονομικό πακέτο για αυτές τις 7 ομάδες θα φτάσει τα 17 εκατ. ευρώ και τα οποία θα μοιραστούν αναλογικά σε κάθε ομάδα, ανάλογα και με το... brand name που φέρει η κάθε μία, ενώ για να δοθεί ακόμα μεγαλύτερος τόνος αξιοπιστίας και καλών προθέσεων, έχουν προβλεφθεί μπόνους στις ΠΑΕ, εφόσον παραμένουν τυπικές στις οικονομικές τους υποχρεώσεις ή χρησιμοποιούνται νεαροί Έλληνες ποδοσφαιριστές κλπ., στόχοι δηλαδή εφικτοί που αποσκοπούν στην αναβάθμιση του προϊόντος.

Πλέον, αυτό το γκρουπ ομάδων καλείται να υπογράψει το απαραίτητο προσύμφωνο μέχρι την Πέμπτη το πρωί, κάτι που αναμένεται να συμβεί, αφού το κλίμα της συνάντησης ήταν τέτοιο που δεν φαίνεται περιθώριο και διάθεση να ανατραπεί κάτι από όλα αυτά που έχουν συμφωνηθεί.

Από τη στιγμή που θα γίνει αυτό, οι 7 ομάδες θα βάλουν την υπογραφή τους στην προκήρυξη και θα πραγματοποιηθεί κανονικά η κλήρωση την προσεχή Πέμπτη στις 12:00 και καλώς εχόντων των πραγμάτων και η σέντρα στο πρωτάθλημα στις 25 Αυγούστου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσό των 17 εκατ. ευρώ δεν αφορά ποσό που απορροφάται από τον προϋπολογισμό, καθώς τα λεφτά αυτά θα εξοικονομηθούν εκτός από τα εμπορικά κέρδη, από την υπερφορολόγηση των στοιχηματικών εταιρειών που λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα και δεν πληρώνουν τα δικαιώματα των ελληνικών ΠΑΕ που βρίσκονται στα κουπόνια.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ