Skip to main content

Συμφώνησαν για τα πρωτόκολλα αγώνων οι ομάδες της Premier League

Οι εκπρόσωποι των 20 ομάδων συμφώνησαν να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή πριν τους αγώνες, στη μνήμη των χιλιάδων θυμάτων από τον κορωνοϊό στη Βρετανία.

Σε συμφωνία έφτασαν οι σύλλογοι της Premier League αναφορικά με το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα εφαρμοστεί στις ημέρες των αγώνων του αγγλικού πρωταθλήματος, που πρόκειται να επανεκκινήσει την επόμενη εβδομάδα, μετά από διακοπή τριών και πλέον μηνών.

Στη σημερινή συνάντησή τους, οι εκπρόσωποι των 20 ομάδων συμφώνησαν σε όλες τις επιμέρους λεπτομέρειες, ξεπερνώντας ακόμη έναν σκόπελο στο δρόμο για το πολυπόθητο restart του ποδοσφαίρου στη «Γηραιά Αλβιώνα». Συμφώνησαν, επίσης, να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή πριν τους αγώνες, στη μνήμη των χιλιάδων θυμάτων από τον κορωνοϊό στη Βρετανία, αλλά και να προστεθεί στις φανέλες των ομάδων ένα σήμα σε σχήμα καρδιάς, αφιερωμένο στο προσωπικό του εθνικού συστήματος υγείας (NHS).

Η Premier League πρόκειται να επαναρχίσει στις 17 Ιουνίου, με τις εξ αναβολής αναμετρήσεις Μάντσεστερ Σίτι-Άρσεναλ και Άστον Βίλα-Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, ενώ από το επόμενο Σαββατοκύριακο (20-21/6) θα επανέλθει στην κανονική ροή, με τη διεξαγωγή των τελευταίων εννέα αγωνιστικών. Όλα τα ματς θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών, με ένα μέγιστο αριθμό 300 ατόμων στο γήπεδο, ενώ στην κόκκινη ζώνη των γηπέδων θα έχουν πρόσβαση μόνο 20 ποδοσφαιριστές και 12 μέλη του προπονητικού και ιατρικού επιτελείου κάθε ομάδας, καθώς και ακόμη πέντε απαραίτητα άτομα.