Skip to main content

Σύμφωνο συνεργασίας Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών-Μονής Βλατάδων

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Σάββατο 29 Ιουνίου 2019 στο Αμφιθέατρο του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών.

Στην υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας προχωρούν η Ιερά και Σταυροπηγιακή Μονή Βλατάδων Θεσσαλονίκης, το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών και η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, στο πλαίσιο του εορτασμού της τελευταίας για τα 80 χρόνια από την ίδρυσή της.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Ιουνίου 2019 στο Αμφιθέατρο του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών της Ιεράς και Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων.

Το πρόγραμμα

Ώρα 7.30 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς και Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων.

Ώρα 11.00 π.μ. Ομιλία του Αναπλ. Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Απόστολου Κραλίδη με θέμα: «Ο απόστολος Παύλος και το θρησκευτικό υπόβαθρο της Θεσσαλονίκης από τον πρώτο έως τον τέταρτο αιώνα».

Ώρα 11.30 π.μ. Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ της Ιεράς και Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων Θεσσαλονίκης, του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών και της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

Θα ακολουθήσει ξενάγηση στην έκθεση με θέμα «Το ημέτερον κάλλος. Βυζαντινές εικόνες από τη Θεσσαλονίκη», η οποία εγκαινιάσθηκε από την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και φιλοξενείται στην Ιερά και Σταυροπηγιακή Μονή Βλατάδων.